Laatste nieuws:

, 25 oktober 2018 16:12

Gigafactory Lithium Werks gaat cellen produceren in China

Lithium Werks en de Chinese Zhejiang Jiashan Economic and Technological Development Zone Industry Corporation, hebben een investeringsovereenkomst getekend voor de bouw van een ‘gigafactory’. De fabriek en bijbehorende faciliteiten gaan cellen produceren voor lithium-ion accu's.

De overeenkomst werd al op 16 oktober getekend.'
De overeenkomst werd al op 16 oktober getekend.
1/1

De totale investering van de megafabriek van 60 hectare wordt geschat op 1,6 miljard euro. De overeenkomst werd op getekend in het bijzijn van de Chinese Premier Li Keqiang en minister-president Mark Rutte en vormt de start voor de plannen van de Hengelose batterijproducent Lithium Werks om meerdere gigafabrieken over de hele wereld te bouwen.

Cellen en modules

Lithium Werks is een bedrijf dat lithium-ion accu's ontwikkelt en produceert. De productie vindt plaats in Nederland en China. Lithium Werks biedt cellen, modules en energie-managementsystemen aan. Klanten komen uit verschillende branches, zoals de industrie, transport, marine en duurzame energieopslag.

500 GWh

De nieuwe fabriek en bijbehorende faciliteiten gaan cellen produceren voor lithium-ion accu's, die de transitie van fossiele brandstoffen naar schone energie mogelijk maken, om op die manier de emissie van CO2 terug te dringen. Lithium Werks verwacht in 2030 een jaarlijkse productiecapaciteit van 500 GWh te hebben, waarmee het bedrijf blijft bijdragen aan de overgang naar een koolstofneutrale wereld.
"Met de hulp van onze Chinese partners, kunnen wij meer en meer oplossingen voor energieopslag leveren die aansluiten bij de wensen van onze klanten. Dit gaat ons helpen de transitie naar schone energie te maken", zegt Kees Koolen, bestuursvoorzitter van Lithium Werks. Het bedrijf verwacht in 2020 een omzet van meer dan een miljard euro te hebben.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden