Laatste nieuws:

, 13 september 2018 13:10

MKB-Nederland lanceert ‘Brexit-buddies’

Tienduizenden Nederlandse mkb-bedrijven kunnen -direct of indirect- geraakt worden door Brexit en zijn daar vaak nog niet van doordrongen. Ook worstelen zij vaak met de vraag wat zij nu al kunnen doen terwijl er nog geen akkoord is. Om ze hierin bij te staan lanceren MKB-Nederland en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) het nieuwe programma Brexit-buddies .

Meer informatie voor ondernemers over Brexit is te vinden op hulpbijbrexit.nl of de overheidsportal brexitloket.nl.'
Meer informatie voor ondernemers over Brexit is te vinden op hulpbijbrexit.nl of de overheidsportal brexitloket.nl.
1/1

Hierbij helpen experts van grote bedrijven, de douane en bijvoorbeeld AWVN, NBCC, KvK en evofenedex, kleinere bedrijven met hun Brexit-vragen. De groep van experts zal op een aantal bijeenkomsten klaar staan voor vragen van mkb'ers. De eerste bijeenkomst van Brexit-buddies staat gepland tijdens het Nationaal Export Event op 3 oktober aanstaande.

Online sessies 

Meer Brexit-buddy events volgen tot het eind van het jaar in regio's met veel internationaal opererende mkb'ers. Ook zullen enkele online Brexit-buddy sessies plaatsvinden waarbij ondernemers al hun vragen kunnen afvuren op het netwerk van experts.

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland: "Ondernemers nemen vaak het meest aan van andere ondernemers. Daarom hebben wij een netwerk van experts bij elkaar gebracht uit het bedrijfsleven dat het mkb wil helpen met praktische vragen over Brexit. Je kunt namelijk vaak al meer doen dan je denkt. En we moeten voorkomen dat ondernemers straks op b-day te laat zijn."

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken & Klimaat (EZK): "Het zijn vooral mkb-bedrijven die de gevolgen van de veranderende handelsrelatie straks flink gaan merken. Daarom ben ik ook blij met het Brexit Buddy -initiatief. Het midden- en kleinbedrijf kan hierbij van grote wereldwijde spelers leren waar in je keten de Brexit terugkomt."

Brexit-hulp

Meer informatie voor ondernemers over Brexit is te vinden op hulpbijbrexit.nl (bijvoorbeeld zes simpele tips van zaken waar je nu al mee aan de gang kan als ondernemer om je voor te bereiden op Brexit) of de overheidsportal brexitloket.nl.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden