Laatste nieuws:

DEVENTER, 10 februari 2010 13:13

Safety Event in teken van nieuwe Machinerichtlijn

In de jarenlange traditie van de Constructeursdagen organiseert de uitgeefgroep Engineering van uitgeverij MYbusinessmedia op 27 april a.s. het Engineering Event: Safety. Het is een interactief evenement dat geheel in het teken staat van de gevolgen van de nieuwe Machinerichtlijn 2006/42/EG. Safety is speciaal bedoeld voor ontwerpers, constructeurs en engineers in de maakindustrie/machinebouw.

Safety-doctors geven antwoord op individuele vragen over de Machinerichtlijn'
Safety-doctors geven antwoord op individuele vragen over de Machinerichtlijn
1/1

Over de gevolgen van de nieuwe Machinerichtlijn bestaan nog vele onduidelijkheden die even zoveel vragen oproepen bij engineers en constructeurs/ontwerpers. Het gaat om zaken als de grenzen van de verantwoordelijkheid van ontwerpers; de aansprakelijkheid van de deelmachineleverancier; risicobeoordeling; de nieuwe eisen ten aanzien van gebruiksaanwijzingen en technische documentatie; inkoopspecificaties; de handhaving van de Machinerichtlijn; PL en SIL.

Presentaties 

Voor de beantwoording van deze vragen, die van tevoren kunnen worden ingediend, is een aantal specialisten op het gebied van de machineveiligheid uitgenodigd, die tijdens het Safety Event to-the-point presentaties over deze thema's zullen geven. Aan het woord komen onder meer Paul Hoogerkamp (Mecid), Nick de With (Fusacon), Dick Korver (Arbeidsinspectie), Lindsay Hopmans (FME), Harry Krosse (D&F) en Peter de Klerk (EMO).

Safety-doctor

Deze specialisten zullen tijdens het event behalve als spreker ook de rol van ‘safety-doctor' vervullen. Zij zijn, samen met enkele andere safety-doctors met elk hun eigen specialisme, de hele dag aanspreekbaar voor de Safety Event bezoekers voor vragen en problemen op het gebied van de machineveiligheid. Dat gebeurt vooral tijdens expertsessies op de Safety-markt, die parallel aan de lezingen wordt gehouden en waarop zo'n vijftien bedrijven hun producten en diensten op het gebied van de machineveiligheid zullen presenteren en demonstreren.

De middag is gereserveerd voor drie interactieve Q&A-learnshops van anderhalf tot twee uur, waarin de verdieping wordt gezocht. Aan de hand van concrete voorbeelden, praktijkcases en vragen van deelnemers, wordt  inzichtelijk gemaakt waar de valkuilen liggen in het onherbergzame gebied van de nieuwe Machinerichtlijn, de risicobeoordeling en PL en SIL. Aan het slot van de dag is er een afsluitend forum gepland waar de safety-doctors de overgebleven vragen zullen beantwoorden.

Het Engineering Event: Safety wordt georganiseerd door de uitgeefgroep Engineering van MYbusinessmedia, die eveneens verantwoordelijk is voor vaktijdschriften als Constructeur, a&b, Elektro-Data en Elektronica, en de websites aandrijvenenbesturen.nl en engineersonline.nl

Informatie over het Safety Event: http://www.engineersonline.nl/safetyevent  

bron: MYbusinessmedia

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden