ENSCHEDE, 30 november 2008 15:34

Industrial Laser Event 2009

Op 31 maart 2009 vindt in Enschede het Industrial Laser Event 2009 plaats. Het thema is dit keer ‘Innovatie met lasers'. Dhr. Jouwsma, voormalig lid van het Innovatieplatform zal een overzicht geven van de innovatiemogelijkheden in Nederland. Prof. Bert Huis in 't Veld zal een presentatie geven over hoe kennis van universiteiten door bedrijven winstgevend ingezet kan worden. Twee nieuwe en twee al langer bestaande technostarters zullen dit illustreren.

Daarnaast is er in diverse workshops praktische aandacht voor design for laser, de moderne fiberlaser, certificering van laserlassen en -cladden en de huidige trends in lasertechnologie.

De editie van 2009 zet, naast labdemo's en een kennismarkt, in op een sterk thema met een stevig programma van lezingen en workshops. In het plenaire programma wordt op een praktische wijze geïllustreerd hoe universitaire kennis ingezet kan worden voor de bv Nederland. Dit als antwoord op de door de industrie ervaren kennisparadox. Naast vakkundige sprekers over dit thema, dhr. Jouwsma, technisch directeur van Bronkhorst High-Tech en oud-lid van het innovatieplatform en prof. Huis in 't Veld, zullen twee nieuwe technostarters en twee al langer bestaande start-ups op praktische wijze onderbouwen hoe met kennis van de universiteit direct geld te verdienen is.

Workshops

Er is een uitgebreid workshopprogramma, waarbij de bezoekers op praktische wijze een indruk kunnen krijgen waar het Laser Applicatie Centrum en de Universiteit Twente mee bezig zijn. Het gaat daarbij om onderwerpen als de fiberlaser, design for laser, hoe kennis naar de markt te brengen en de certificering van laserlassen en -cladden. In de laatste twee workshops zullen weer de trends worden vastgelegd. Met de uitkomsten van deze workshops in de afgelopen editie is mede vorm gegeven aan de onderzoeksplannen van het Laser Applicatie Centrum en de Universiteit Twente.

Het Industrial LaserEvent wordt georganiseerd door het Materials Innovation Institute (M2i), Universiteit Twente (UT), Syntens en het Laser Applicatie Centrum (LAC). Daarnaast wordt het Event ondersteund door de Koninklijke Metaalunie, FME-CWM, het NIL, de FDP, de Vemet en de kring Materiaalbewerking met lasers. Het LaserEvent vindt plaats op dinsdag 31 maart 2009 in Enschede.

Zie ook: Laser Applicatie Centrum op Precisiebeurs

bron: Universiteit Twente

Foto's:

Laser snijder

© Aandrijvenenbesturen.nl