Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 10 november 2008 10:33

Laser Applicatie Centrum op Precisiebeurs

Op woensdag 26 en donderdag 27 november 2008 neemt het Laser Applicatie Centrum deel aan de Precisiebeurs 2008 in Veldhoven. Het Laser Applicatie Centrum zal informatie verstrekken over lasermicrobewerken, een item dat een ‘hot item' is. Ook is er aandacht voor het nieuwe microlab dat aan de Universiteit Twente opgebouwd wordt en waar klanten van het Laser Applicatie Centrum binnenkort terecht kunnen. In dit gloednieuwe lab onder stofarme condities staan naast ondersteunende apparatuur de bekende femtosecondelaser en een nieuwe picosecondelaser.

'
1/1

Al enkele jaren is de ultra kort gepulste laser niet meer weg te denken uit de micro- en precisiebewerking. Het Laser Applicatie Centrum is daarom in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie op de Precisiebeurs aanwezig om informatie hierover te verstrekken. Daarnaast kunnen de adviseurs van het Laser Applicatie Centrum de bezoeker ook adviseren in concrete vraagstellingen.

Modern microlab

Vanaf januari 2009 beschikt het Laser Applicatie Centrum over een modern microlab dat bij de universiteit opgezet wordt. Dit lab is uitgerust met de moderne ultra kort gepulste laserbronnen en is specifiek inzetbaar op microbewerkingen en oppervlaktestructurering. Dit lab is hard nodig omdat er steeds meer belangstelling komt voor deze laserbronnen die uitermate geschikt zijn voor fijn werk. Verder zal het lab uitgerust zijn met de nodige manipulatiemiddelen en ondersteunende apparatuur als (elektronen)microscopen. Het lab zal werken in met micrometer bereik.

Het Laser Applicatie Centrum stelt het Nederlandse bedrijfsleven in staat om gebruik te maken van deze moderne apparatuur en de daarbij behorende expertise van de universiteit. Op de Precisiebeurs zullen de Laser Applicatie Centrum adviseurs de bezoeker hierover informatie verstrekken.

bron: Laser Applicatie Centrum

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden