Laatste nieuws:

9 juli 2019 12:03

Groeikapitaal voor Olmia Robotics

Investeringsmaatschappij Venvest Participaties uit Oisterwijk heeft een minderheidsbelang genomen in Olmia Robotics, cobot system integrator uit Tiel. Door deze kapitaalinjectie kan de leverancier van robotsystemen verder groeien.

Olmia Robotics bedient klanten die hun productie- of assemblagelijn met behulp van robots willen automatiseren. '
Olmia Robotics bedient klanten die hun productie- of assemblagelijn met behulp van robots willen automatiseren.
1/1
Meer over
Bedrijven

"Juist daarvoor zochten we een financiële partner met ervaring op het gebied van industriële automatisering en die denken we in Venvest te hebben gevonden'', zegt Peter van Olm van Olmia Robotics.
Olmia Robotics is opgericht in 2016 door Peter van Olm en telt momenteel 14 medewerkers. De ambitie is om de komende jaren versneld door te groeien. Het bedrijf beschikt over complete robotsystemen voor verscheidende toepassingen. Daarnaast worden klantspecifieke oplossingen ontwikkeld en fungeert het als (exclusief) distributeur voor verschillende leveranciers van randapparatuur.

Olmia Robotics bedient klanten die hun productie- of assemblagelijn met behulp van robots willen automatiseren. Door de flexibele manier van programmeren en een verscheidenheid aan grijpers en andere toebehoren, kan de robot vlot ingezet worden ingezet op klant specifieke processen.

Bovengemiddelde groei

Van Olm: "De toenemende focus op gestandaardiseerde oplossingen en het aanbieden van opleidingen slaat aan bij onze opdrachtgevers en leidt tot een bovengemiddelde groei van onze activiteiten. Met behulp van Venvest Participaties wil Olmia Robotics niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland versneld doorgroeien."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb