Laatste nieuws:

2 mei 2019 12:17

Vansichen Linear Technology zet grootste Fanuc robot op rails

Om het bereik van de grootste Fanuc robot uit het gamma uit te breiden, ontwikkelde Vansichen Linear Technology een custom made robottrack. De robot, de M-2000iA/2300, heeft met zijn 6 assen een bereik van 3734 mm. Door die robot op een 7e as (de track) te plaatsen, vergroot de reikwijdte immens. Op dit moment staat er een demo-model tentoongesteld bij Pollers in Heusden-Zolder.

De robot weegt ongeveer 12 ton en de track (12m) nog eens 14 ton. Twee ingebouwde motoren drijven de robot aan over een tandheugel om zo over de track te bewegen.'
De robot weegt ongeveer 12 ton en de track (12m) nog eens 14 ton. Twee ingebouwde motoren drijven de robot aan over een tandheugel om zo over de track te bewegen.
1/1
Meer over
Bedrijven

De robot weegt ongeveer 12 ton en de track (12m) nog eens 14 ton. Twee ingebouwde motoren drijven de robot aan over een tandheugel om zo over de track te bewegen (bij kleinere robots één motor). Het voordeel van de track is dat de robot op 100 procent capaciteit kan blijven werken tijdens het voortbewegen. De robot haalt een snelheid van 1 meter/seconde.

Grootste tiller

De M-2000iA/2300 heeft een belastingscapaciteit van 2300 kilo aan de pols, waaraan hij de naam ‘grootste tiller in de reeks' dankt. De robot is bedoeld voor zware materiaalverwerking. Hij kan met gemak een auto optillen, vasthouden en plaatsen. Daarnaast zorgt de combinatie van een uitgebreid werkgebied en de flexibiliteit van 6 assen dat de M-2000iA/2300 objecten binnen een groot gedefinieerd werkgebied zeer nauwkeurig kan verplaatsen en neerzetten.

Robottracks tot 100 meter

"Producten met een gewicht van ongeveer 2 ton hebben vaak afmetingen waarbij het standaardbereik van de robot onvoldoende is. De track die tentoongesteld staat bij Pollers meet 12 meter, maar in theorie kunnen die tracks tot 100 meter lengte gebouwd worden", vertelt Maxime Vansichen, Managing Director van Vansichen Linear Technology. "De robot heeft zelf een bereik van bijna 4 meter, maar zware lasten zoals wagens worden maar zelden zo kort verplaatst. De tracks bestaan telkens uit stukken van maximum 6 meter en kunnen eenvoudig aan elkaar worden gezet."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb