Laatste nieuws:

26 maart 2018 13:15

Toshiba zet in op RFID

Met de technologie die vandaag de dag helemaal op punt staat en dalende prijzen van RFID-tags, zijn de voordelen van RFID niet meer weg te wuiven. Toshiba kondigt daarom aan volledig in te zetten op RFID-technologie.

Een industriële printers uit de EX6T1 serie van Toshiba (beeld: Toshiba)'
Een industriële printers uit de EX6T1 serie van Toshiba (beeld: Toshiba)
1/1
Meer over
Bedrijven
Radio Frequentie Identificatie (RFID) is een technologie waarmee goederen met behulp van een geprogrammeerde tag - een elektronisch etiket - unieke gegevens kunnen uitzenden via radiosignalen. Op een RFID-tag kan allerlei data over het product of component worden opgeslagen, zoals locatie, conditie en status van het object. Deze data kan vervolgens worden uitgelezen door de RFID-tag te scannen met behulp van leesapparatuur, zoals RFID-poorten of -lezers.

Individuele items identificeren en traceren

De technologie kan worden ingezet in uiteenlopende sectoren, waaronder de productiesector. RFID maakt het mogelijk ieder individueel item identificeerbaar en traceerbaar te maken, waardoor de accuraatheid van leveringen fors kan worden vergroot en minder tijd hoeft worden besteed aan het controleren van goederen bij ontvangst. 

Toshiba kondigt aan volledig in te zetten op RFID-technologie. Het bedrijf levert onder meer printers die tijdens het labelprinten RFID-chips kunnen programmeren. Het gaat hierbij om de industriële printers uit het B-EX4T1 en B-EX6T1-gamma van Toshiba. Daarnaast heeft Toshiba een uitgebreid gamma aan al dan niet zelfklevende RFID-tags en –labels in huis. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb