Laatste nieuws:

BOSTON (VS), 10 september 2012 13:27

Record voor rennende robot (video)

De Robot Cheetah van Boston Dynamics is de snelst rennende robot op vier poten ter wereld. Cheetah verbeterde onlangs zijn eigen record en haalde een snelheid van ruim 47 km/u.

'
1/1

Cheetah rent nu nog op een loopband in het laboratorium en wordt extern aangedreven door een hydraulische pomp. Daarbij wordt hij ook door een soort hengel in het midden van de band gehouden. De robot heeft een gelede terug die bij elke stap buigt, waardoor hij lange passen kan maken en een hoge snelheid haalt, net zoals de echte cheetah.

Begin volgend jaar start Boston Dynamics een proef in de buitenlucht met een robot die vrij kan rennen onder natuurlijke omstandigheden. Volgens het bedrijf, dat meer opmerkelijke robots bouwde, moet Cheetah op den duur de 100 km/u kunnen halen.

Militaire toepassingen

Aangezien de robot onderdeel is van het M3-programma van DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) is het logisch dat de robot militaire toepassingen gaat hebben. Het M3-programma (Maximum Mobility and Manipulation) richt zich op het ontwikkelen en uitbreiden van de mogelijkheden van robots om troepen op de grond effectief te kunnen ondersteunen bij missies.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden