Laatste nieuws:

LONG BEACH, CALIFORNIë, VS, 1 maart 2012 11:48

Robothelikopters spelen James Bond thema (video)

Op de TED2012 beurs werd gisteren een filmpje getoond van een aantal vliegende robothelikopters, zogeheten quadrotors, die samen verschillende instrumenten bespeelden. Het geheel bracht de welbekende klanten van het muzikale James Bond thema ten gehore.

'
1/1

De robots bespeelden onder meer een keyboard, drumstel en een aangepaste gitaar gemaakt van het frame van een sofa. Het wereldberoemde slotakkoord van het nummer wordt gespeeld op een heuse Fender Stratocaster gitaar.

Het filmpje staat nu op YouTube, maar werd voor het eerst getoond tijdens de TED2012 beurs in Californië die van 27 februari tot 2 maart gehouden wordt. TED is een internationale bijeenkomst van mensen en ideeën op het gebied van wetenschap, techniek, vermaak en design.

De in dit filmpje getoond quadrotors, zo genoemd vanwege de vier wieken op de robots, zijn ontwikkeld door engineers van Penn; de universiteit van Pennsylvania. Twee van deze engineers; Daniel Mellinger en Alex Kushleyev, hebben een bedrijfje opgericht genaamd Kmel Robotics, die het ontwerp en de marketing van deze robots op zich zal nemen.

Autonome vliegende robots

De vliegende quadrotors zijn geheel autonoom, wat betekent dat ze niet rechtstreeks door mensen worden bediend. We worden aangestuurd door een computer die instructies heeft gekregen om de instrumenten te bespelen.

Eerder waren deze slimme robothelikopters al te bewonderen terwijl ze verschillende formaties aannamen en objecten ontweken. Nu blijken ze dus zelfs muzikaal onderlegd. Is de eerste ‘vliegende robotband' nu een feit?

 

bron: Penn

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden