Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 12 november 2008 22:13

Donner kondigt verruiming werktijdverkorting aan op FME-jaarcongres

Minister Donner van SZW komt tegemoet aan de wens van FME om werktijdverkorting toe te staan in bedrijven die direct zijn getroffen door de kredietcrisis. Hij zei dat gisteren tijdens het Jaarcongres van de vereniging van ondernemers in de technologische industrie. "Daar waar bedrijven te maken hebben met een abrupte uitval van opdrachten gedurende een korte periode, krijgen zij de mogelijkheid gebruik te maken van de regeling voor werktijdverkorting", aldus Donner.

'
1/1

Minister Donner maakte daar wel de kanttekening bij dat het de concurrentieverhoudingen niet mag verstoren en dat de bedrijven moeten aantonen dat hun situatie door de kredietcrisis is verslechterd. Ook zal de werktijdverkorting worden gekoppeld aan scholing voor de betrokken werknemers.

Daarnaast heeft de minister CWI en UWV gevraagd op regionaal niveau mobiliteitscentra in het leven te roepen. Donner verwacht van de bedrijven en de brancheorganisaties dat zij zelf activiteiten ontplooien om vraag en aanbod tussen de verschillende bedrijven te matchen.

Geen rompslomp 

FME heeft in de afgelopen weken intensief overleg gevoerd met vakorganisaties en Den Haag om gezamenlijk een snelle oplossing te vinden voor de bedrijven die in acute problemen zijn gekomen. FME-voorzitter Jan Kamminga reageerde positief op de toezegging van de minister. Wel tekent hij daarbij aan dat "bedrijven die werktijdverkorting aanvragen, niet mogen worden geconfronteerd met administratieve rompslomp en langdurige aanvraagprocedures. Het moet snel en simpel."

bron: FME

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden