Laatste nieuws:

UTRECHT, 23 oktober 2008 22:12

‘Actieve kennisbescherming leidt eerder tot utilisatie'

Technologiestichting STW realiseert kennisoverdracht van technische wetenschappen naar gebruikers. Als financier van toepassingsgericht technologisch onderzoek is STW in een ideale positie om vragen te kunnen beantwoorden als: Hoe komen we van onderzoeksidee tot toepassing? Welke randvoorwaarden zijn daarvoor nodig? Welke trends zijn er te zien in wetenschappelijk onderzoek met toepassingsperspectief? Kan een praktische vraag van een bedrijf ook excellent wetenschappelijk onderzoek initiëren? De weerslag van een deel van de resultaten is, zoals elk jaar, te vinden in het Utilisatierapport.

'
1/1

Dit jaar belicht het Utilisatierapport van STW van enkele projecten een aantal kanten. Immers, feiten en cijfers over het traject ‘van idee naar toepassing' zijn belangrijk, maar ook een helder zicht op de vaak lange en complexe weg die moet worden afgelegd.

Het Utilisatierapport geeft een overzicht van de resultaten van projecten die zijn gestart in 1997 en 2002. Van deze projecten zijn per project de wetenschappelijke resultaten en de toepassing ervan beschreven. In 1997 zijn 99 projecten gestart, waarin STW in totaal 35,5 miljoen euro investeerde. Deze projecten hebben in totaal 29 octrooien en 3,7 miljoen euro aan extra inkomsten voor de onderzoekers of onderzoeksgroep opgeleverd. In 2002 startten 89 projecten, waar­mee een investering van 39 miljoen euro gemoeid was. Op deze projecten zijn 27 octrooien aangevraagd. Tot op heden bracht dat 7,9 miljoen euro aan inkomsten voor de onderzoeksgroepen op.

De directe en indirecte opbrengsten voor de gebruikers en de maatschappij zijn nog hoger. Zoals de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid in haar rapport ‘Innovatie Vernieuwd' van mei dit jaar meldde, schuilt de krachtbron van innovatie vooral in netwerkvorming, in ontmoetingen van creatieve mensen die samen ideeën krijgen voor nieuwe ontwikkelingen. Door haar werkwijze draagt STW daar als tweedegeldstroom-organisatie volop aan bij.

Over STW

Technologiestichting STW financiert met een jaarlijks budget van ongeveer 48 miljoen euro hoogwaardig technisch-wetenschappelijk onderzoek aan universiteiten en onderzoeksinstituten en bevordert de toepassing van de onderzoeksresultaten door industrieën en instellingen. Het budget van STW is voor zestig procent afkomstig van NWO en voor veertig procent van het ministerie van Economische Zaken. Behalve haar Open Technologieprogramma voert STW sinds 2006 vraaggestuurde STW-programma's, gericht op wetenschappelijke excellentie en innovatiebevordering in specifieke segmenten van de industrie. STW neemt verder deel in andere programma's en begeleidt een aantal Bsik-projecten, zoals NanoNed en Dutch Program for Tissue Engineering (DPTE).

Het Utilisatierapport is hier te downloaden:

 utilrap2008.
of kan in druk worden aangevraagd bij Kitty Puijk, tel. 030 6001 299, e-mail: k.puijk@stw.nl.

bron: STW

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden