Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 3 oktober 2008 14:13

Bedrijfsleven en onderwijs werken samen aan ontwikkeling mechatronica

De vijfde editie van het Mechatronica Event wordt op 28 oktober 2008 gehouden bij Fontys Hogescholen in Eindhoven. Mechatronica is een breed technologiegebied, gebaseerd op het ontwerpen van bewegende systemen door technologische disciplines als werktuigbouw, elektronica en computertechniek te combineren. Nederlandse opleidingsinstituten, toeleveranciers en uitbesteders hebben veel kennis van dit vakgebied.

'
1/1

De bijeenkomst op 28 oktober bestaat uit twee onderdelen: het Mechatronica Event en de Technologie Expercience. Het eerste onderdeel is een managementcongres waarbij managers uit de high tech maakindustrie en toeleveranciers praten over hoe zij gezamenlijk innovatieve producten kunnen ontwikkelen. Voor de ondernemers die hierin al geslaagd zijn, reikt de NV Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij tijdens het Mechatronica Event de Mechatronica Award 2008 uit.

Technology Experience

Voor studenten van hbo-opleidingen en technische universiteiten in Nederland wordt tegelijkertijd de Technology Experience gehouden. Studenten tonen tijdens deze expo hun projecten en onderzoeken op het gebied van mechatronica: Van voetballende en medische robots tot pick & place technologieën. Bedrijven zoals Bosch Rexroth, Philips Applied Technology, Vanderlande Industries, PNO Consultants, TNO Techniek & Industrie, Braincenter, Mecal Applied Mechanics, Vision Dynamics, Yacht Technology, ACE Ingenieurs- en Adviesbureau, Fontys Hogescholen, Avans Hogeschool en de Nederlandse technische universiteiten laten zien wat ze aan technologie in huis hebben.

Gastheer

Fontys Hogescholen in Eindhoven is in 2008 de gastheer van het Mechatronica Event. Fontys biedt een groot aantal hbo-opleidingen op het gebied van ict, bedrijfsmanagement en logistiek, natuurwetenschappen en engineering. In het opleiden van mechatronica-specialisten op hbo-niveau speelt Fontys een grote rol. Een belangrijk onderdeel in de opleidingen van Fontys is de samenwerking met de beroepspraktijk. Daarom vervult Fontys graag de rol van gastheer tijdens het vijfde Mechatronica Event. De organisatie van de bijeenkomst ligt in handen van WE ARE BV in samenwerking met de NV Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij.

Locatie

Het Mechatronica Event en de Technology Experience vinden van 09.30 uur tot 22.30 uur in gebouw R5 aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven. Meer informatie is te vinden op www.mechatronica-event.nl

bron: Mechatronica 2008

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

6 september 2017 - Den Haag
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden