Laatste nieuws:

, 12 februari 2019 11:26

‘De grootste technische schoolreis’ gaat naar Hannover (video)

Naar verwachting zo’n 750 havo- en vwo-leerlingen uit heel Nederland nemen op 1 en 2 april deel aan de Hannover Messe Challenge, waarvan de inschrijving nu geopend is. De Hannover Messe Challenge wordt voor de vierde keer georganiseerd door het landelijk netwerk van universiteiten en hogescholen en bestaat uit een programma van twee dagen.

Naar verwachting zo’n 750 havo- en vwo-leerlingen uit heel Nederland nemen op 1 en 2 april deel aan de Hannover Messe Challenge.'
Naar verwachting zo’n 750 havo- en vwo-leerlingen uit heel Nederland nemen op 1 en 2 april deel aan de Hannover Messe Challenge.
1/1
De eerste dag van de Hannover Messe Challenge is een science-dag op de Universiteit Twente, met lezingen en workshops van bekende namen als Pieter van Vollenhoven en Matthias Wessling, die recent de prestigieuze Wilhelm Leibnizprijs ontving. Een unieke kans voor de leerlingen omdat zij op deze dag kennis kunnen maken met negen universiteiten en veertien hogescholen in Nederland.

Op dag 2 vertrekt de groep naar de Hannover Messe in Duitsland. De scholieren krijgen tijdens het programma de kans met deze bedrijven in gesprek te gaan en zich zo te oriënteren op hun eigen toekomst.

Nog onvoldoende bèta  

Via de Hannover Messe Challenge moeten leerlingen enthousiast gemaakt worden voor een natuurwetenschappelijke of technische studie en een loopbaan die daarop aansluit . De scholieren ontmoeten wetenschappers en bedrijven die vertellen over de oplossingen die zij ontwerpen. Het percentage leerlingen dat in Nederland een studie kiest in de c technische hoek is nog steeds niet voldoende om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogopgeleide technici in Nederland.

 

Grote technische schoolreis

"Dit moet je zien als de grootste technische schoolreis van Nederland", vertelt Berenice Michels, voorzitter van het landelijke netwerk van universiteit en hogescholen. "Welke opleidingsroute je ook kiest, na je studie komen alle routes samen en dat ervaren de leerlingen hier. Bedrijven zetten wetenschap, technologie en praktische kennis in. De leerlingen komen er tijdens de challenge zelf achter hoe ze dat doen. Dit is voor hen een unieke kans om wetenschappers en bedrijven te ontmoeten die het verschil maken in de wereld."

 

Bekijk hieronder de vlog van de Hannover Messe Challenge 2018: 

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden