, 1 februari 2018 13:44

Markt industriële kettingaandrijvingen groeit tot 2022 jaarlijks 3%

Marktonderzoeker Technavio heeft een nieuw rapport gepubliceerd over de wereldwijde markt voor industriële kettingaandrijvingen. Een van de bevindingen: van 2018-2022 groeit de wereldmarkt met jaarlijks 3%

Vooral de groeiende investeringen van eindgebruikers in de Aziatische regio en rond de Stille Oceaan zijn daar volgens het rapport debet aan. Die groei wordt weer toegeschreven aan onder andere de aanwezigheid van goedkope grondstoffen, gunstige demografische omstandigheden en een grote vraag naar industriële producten en lage productiekosten in de regio.

Fusies en overnames

Groei is ook de danken aan fusies en allianties tussen, en overnames van fabrikanten van industriële kettingaandrijvingen. Ook ketting- en tandwielfabrikanten proberen hun omzet te verhogen door in opkomende economieën te investeren. Sommige internationale aanbieders beginnen daarom strategische allianties en partnerschappen met regionale aanbieders. Laatgenoemde partijen worden veelvuldig overgenomen door Europese en Noord-Amerikaanse fabrikanten. Maar ook het Japanse Tsubakimoto Chain wordt door een senior analist genoemd als actieve marktpartij.

www.technavio.com

Foto's:

Markt industriële kettingaandrijvingen groeit tot 2022 jaarlijks 3%

© Aandrijvenenbesturen.nl