Laatste nieuws:

, 29 januari 2018 14:42

Nieuwe 'fans' besparen energie

Ziehl-Abegg heeft de 'fans' vervangen die het transformatorstation van BritNed op de Maasvlakte koelen. BritNed is de exploitant van de 256 km lange onderzeese hoogspanningsgelijkstroomkabel (HDVC) tussen Grain in Kent en de Maasvlakte. De nieuwe ventilatoren verlagen het energieverbruik met 450.000 kWh per jaar.

Het transformatorstation van BritNed op deMaasvlakte bespaart dankzij 40 nieuwe koelventilatoren met EC-motoren 450.000 kWh per jaar (beeld: Ziehl-Abegg / Arie Mastenbroek)'
Het transformatorstation van BritNed op deMaasvlakte bespaart dankzij 40 nieuwe koelventilatoren met EC-motoren 450.000 kWh per jaar (beeld: Ziehl-Abegg / Arie Mastenbroek)
1/1
De onderzeese stroomkabel heeft een capaciteit van 1.000 MW. Het transformatorstation is continu in bedrijf en produceert een aanzienlijke hoeveelheid warmte. De 40 nieuwe ZAplus- koelventilatoren zijn voorzien van elektronisch gecommuteerde (EC) motoren. Het speciale profiel van de ventilatorbladen - geïnspireerd op de vleugels van een uil - minimaliseert de geluidshinder naar de omgeving. Ook het onderhoud is aanzienlijk vereenvoudigd. Kostte het voorheen twee weken om de ventilatoren te reinigen, nu kan dit binnen een dag. Bovendien is het niet meer nodig de hele koelinstallatie uit te schakelen.

www.ziehl-abegg.de

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden