Laatste nieuws:

, 5 juli 2024 16:57

Samenwerkingsovereenkomst Danfoss Drives en Honeywell

Danfoss Drives en Honeywell hebben een niet-bindende intentieverklaring getekend en gaan kijken of ze samen tot een open, geïntegreerde architectuur kunnen komen voor nieuwe automatiseringsoplossingen. Het doel is stilstandtijd te verkorten en engineeringkosten te verlagen.

Links Pramesh Maheshwari, president Honeywell Process Solution, met Mika Kulju, president bij Danfoss Drives bij de ondertekening van de smaenwerking.'
Links Pramesh Maheshwari, president Honeywell Process Solution, met Mika Kulju, president bij Danfoss Drives bij de ondertekening van de smaenwerking.
1/1
Door samen te werken willen Danfoss Drives en Honeywell zoals de Denen het in hun bekendmaking stellen "de beperkingen van traditionele automatiseringsoplossingen aanpakken, die operators vaak dwingen om te kiezen tussen sterk geïntegreerde, gesloten architecturen zonder flexibiliteit en open architecturen die wel flexibiliteit bieden maar te lijden hebben onder beperkte gegevensintegratie en interoperabiliteit".
Hiervoor moeten problemen met gegevensintegratie en interoperabiliteit tussen automatiseringsplatforms worden opgelost. Dat willen beide partijen doen door een open en geïntegreerde oplossing, die voordelen biedt voor hun beider klanten. Denk hier bij aan bijvoorbeeld een kortere time-to-operation (TTO), minder engineeringtijd en -kosten, voorspellend onderhoud en een betere beschikbaarheid van informatie voor operators.

 

Enorm potentieel

"Bij Danfoss zijn we ervan overtuigd dat de meest innovatieve oplossingen voortkomen uit directe samenwerking met onze klanten en partners", aldus Mika Kulju, president bij Danfoss Drives. "Met deze samenwerking zullen we de gegevensintegratie en het algemeen bekende gebrek aan flexibiliteit tussen automatiseringsplatforms verbeteren. Het potentieel om groei te stimuleren en meer waarde te leveren aan onze klanten is enorm, vandaar dat ik alleen maar kan benadrukken dat we er alles aan doen om deze samenwerking tot een succes te maken."
In de bekendmaking worden specifiek batterijproductie, ‘specialty chemicals' en mijnbouw,metalen en mineralen (MMM) genoemd als sectoren die van de samenwerking zouden moeten kunnen profiteren.

 

 

‘Transformative step'

Pramesh Maheshwari, president Honeywell Process Solution: "Dit partnerschap betekent een ‘transformative step' in de automatisering voor de industrie en zorgt ervoor dat procesoperators kunnen werken met de meest nauwkeurige gegevens die beschikbaar zijn. Samen met Danfoss zal Honeywell de efficiëntie en flexibiliteit van automatiseringsoplossingen voor onze klanten verbeteren."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden