Laatste nieuws:

, 11 juni 2024 16:18

IE6 zonder magneten

ABB is naar eigen zeggen de eerste fabrikant die een magneetvrije synchroon-reluctantiemotor (SynRM) op de markt brengt met een IE6-kwalificatie voor energieverbruik. Weliswaar legt nog geen enkele norm vast wat een dergelijke classificatie. Maar, zo zegt het bedrijf, elke hogere IE-klasse heeft tot nu toe 20 procent lagere energieverliezen dan de vorige, en dat hebben ze als criterium gebruikt voor de IE6 SynRM-motor.

'
1/1
De IE6 SynRM-motor is even groot is als een gelijkwaardige IE3-inductiemotor. Volgens de maker vereenvoudigt dat de vervanging van oudere motor , is het een eenvoudige en ongecompliceerde vervanging voor oudere motoren. Hierdoor kunnen klanten upgraden naar moderne, hoogefficiënte producten om hun activiteiten toekomstbestendig te maken in een wereld van fluctuerende energiekosten.

SynRM-technologie

De SynRM-technologie combineert de prestaties van permanentmagneetmotoren (PM-motoren) met de eenvoud en onderhoudsvriendelijkheid van inductiemotoren. De rotor heeft geen magneten of wikkelingen en lijdt vrijwel geen vermogensverliezen. Je hebt ook geen zeldzame aardmetalen nodig. Met een geschikte frequentieregelaars heb je de nodige regelmogelijkheden beschikbaar. Behalve met magneetvrije SynRM-motoren, denkt ABB ook IE6 te kunnen bereiken met PM en PMaSynRM technologie - een hybride technologie die het SynRM ontwerp combineert met een permanentmagneet ‘boost'.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden