Laatste nieuws:

, 5 juni 2024 11:49

Igus-app stelt zelf ontwerpalternatief voor

Met de nieuwe igusGO-app neem je een foto van de toepassing en de omgeving. De AI achter de laat je vervolgens bijvoorbeeld welke producten je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een smeermiddelvrij ontwerp. De app, zo stellen de makers, laat ook zien waar er nog meer potentieel is om de machinetechnologie te verbeteren en tegelijkertijd kosten te besparen.

'
1/1

IgusGO gebruikt AI om het object te bepalen en toont mogelijke toepassingsopties van igus-producten in de machine of fabriek. Hiervoor gebruikt de AI data van igus-projecten die de klant al heeft uitgevoerd op vergelijkbare machines en componenten. Met één klik krijgt de gebruiker van de app meer informatie over de glijlagers, lineaire techniek of kabelrups en kan hij het product onmiddellijk bestellen in de igus webshop of vooraf de verwachte levensduur van het product in de machine laten weergeven.

Meer dan 450 toepassingen

"Veel van onze klanten weten niet hoeveel toepassingsmogelijkheden er zijn voor al onze producten. Daarom hebben we de igusGO app ontwikkeld. Het is een aanvulling op ons serviceaanbod en 24/7 beschikbaar," legt Mark van de Waal, Marketing Manager bij igus B.V., uit. De app bevat al meer dan 450 verschillende toepassingen en er komen er elke dag meer bij. Van koffiemachines tot bottelarijen en van vliegtuigen tot graafwielbaggermachines. "De igusGO app is bedoeld als inspiratiebron. Tegelijkertijd willen we de app openstellen voor een gemeenschap waarin iedereen kan deelnemen en zijn projecten met anderen kan delen," zegt Van de Waal. "Als de app een toepassing niet herkent, kan de gebruiker dit onmiddellijk aan ons melden. We reageren binnen 24 uur en wijzen op eventuele mogelijkheden voor verbetering."

 

Ook als webversie

In de afgelopen maanden hebben de eerste bètatesters dat bijvoorbeeld al gedaan igusGO en verbeteringen voorgesteld. De app is beschikbaar in het Duits en Engels voor zowel Android als IOS en als webversie op https://app.igusgo.cloud/. In het volgende configuratieniveau wil igus ook een AI-chatbot integreren die vragen van gebruikers kan beantwoorden.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden