Laatste nieuws:

, 5 juni 2024 11:36

Omzet cobotmarkt 2023 meer dan een miljard dollar

De wereldmarkt voor cobots was in 2023 goed voor een omzet van meer dan 1 miljard dollar, ondanks het langzame herstel van de totale vraag na de coronapandemie. Dat zegt Interact Analysis op basis van onderzoek.De marktonderzoekers voorspellen dat wereldmarkt voor cobots in 2024 het cobotarsenaal met 22 procent zal groeien en dat tot 2028 de markt jaarlijks met meer dan 20 procent zal blijven toenemen.

'
1/1

De jaarlijkse omzetgroei voor cobots bedroeg ongeveer 11,9 procent in 2023, ondanks een moeilijk productiejaar, moeilijke economische omstandigheden en problemen met de toeleverketen. De vraag naar cobots in de auto-industrie en ‘nieuwe energie'-sector bleef vorig jaar hoog. Maar de vraag naar cobots in elektronica en halfgeleiders daalde aanzienlijk, wat leidt tot een klein V-vormig traject tussen 2022 en 2024. Verwacht wordt dat de orders uit de halfgeleiderindustrie en de logistieke sector in 2024 weer zullen aantrekken, maar hoge rentetarieven zouden de totale orderontvangst dit jaar kunnen verzwakken.

China

Onderzoeksmanager Maya Xiao van Interact Analysis zegt: "De wereldwijde cobotmarkt wordt steeds verfijnder, omdat eindgebruikers op zoek gaan naar holistische oplossingen in plaats van grote apparaten. Het komende jaar verwachten we dat grote cobotleveranciers zich op grote klanten zullen richten, wat gevolgen kan hebben voor de capaciteit en ‘resource allocation'.

"China zal op de middellange termijn de wereldwijde cobotmarkt domineren, maar het is ook de regio waar de gemiddelde omzet per eenheid naar verwachting het sterkst zal dalen, omdat de concurrentie op de markt toeneemt. De groei van de cobotmarkt in andere regio's dan China zal die van China na 2025 benaderen en de wereldwijde gemiddelde marktprijs voor cobots zal naar verwachting licht stijgen tussen 2023 en 2028 naarmate de vraag groeit naar collaboratieve robots die grotere ladingen kunnen hanteren."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden