Laatste nieuws:

, 5 juni 2024 11:22

Niet met je ogen knipperen (video)

Want doe je dat wel dan mis je hoe een Mitsubishi Electric-robot een ‘Rubics Cube' oplost in 0,305 s. En dat is een record dat goed is voor het Guiness World Record voor de snelste robot die zo'n puzzelkubus oplost met apparatuur en besturingstechnologie voor fabrieksautomatisering. Het vorige record stond overigens op 0,38 s.

'
1/1

De TOKUI Fast Accurate Synchronized Motion Testing Robot (TOKUFASTbot) kan 90 graden roteren , in 0,009 seconde. De robot is opgebouwd uit servomotoren met signaalrespons en een algoritme voor kleurherkenning met gepatenteerde AI-technologie. De servomotoren, programmeerbare controller, industriële PC, touch screen en camera's allemaal ontworpen voor een snelle signaalverbinding en ‘inter-device'-besturing.

De snelle en nauwkeurige positioneringstechnologie in de robot wordt gebruikt bij de productie van motoren om draad snel en nauwkeurig te positioneren in wikkelapparatuur die wordt gebruikt om motorspoelen te fabriceren. Het op AI gebaseerde algoritme voor kleurherkenning zorgt voor onmiddellijke kleuridentificatie. Het algoritme zorgt voor nauwkeurige kleurcorrectie en kleurherkenning, zelfs wanneer het uiterlijk verschilt door blokposities of de schaduw van de robothand. Het maakt ook automatische herkenning en identificatie mogelijk van rode en oranje blokken, die lastig te onderscheiden zijn vanwege hun vergelijkbare tint. Het programma dat de rotatieprocedure analyseert en optimaliseert voor het minste aantal bewegingen is geoptimaliseerd om de gegevensverwerking te versnellen en te verbeteren.

 

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden