Laatste nieuws:

, 28 mei 2024 10:48

ACE komt met 'digital twin' industriële schokdempers

Behalve onder andere configuratie- en berekeningssoftware en CAD-gegevens, heeft ACE Stoßdämpfer GmbH nu ook digital twins beschikbaar van hun industriële stootdempers. Met de FMU's (Functional Mockup Units) kunnen ontwerpers de dempers integreren in hun eigen simulatiemodellen.

'
1/1
De FMU's van de dempers beschikken over het fysieke gedrag op zowel hydraulisch, thermisch als mechanisch gebied. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de invloed van de ingangstemperatuur op het dempingsgedrag van de industriële schokdemper nauwkeurig te berekenen en het effect hiervan op het totale ontwerp vooraf te onderzoeken. Virtual prototyping en het dimensioneren van ontwerpen besparen niet alleen tijd- en kosten, maar ook duurzaam stelt de fabrikant: je hebt minder fysieke monsters nodig om de ontwikkeling van een ontwerp af te ronden. Wil je de FMU's kunnen gebruiken, dan heb je wel ze simulatiesoftware nodig met een FMI (Functional Mockup Interface), zoals Simulink en Adams.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden