Laatste nieuws:

, 18 mei 2024 12:53

Siemens verkoopt Innomotics voor 3,5 miljard euro

KPS Capital Partners wordt de nieuwe eigenaar van Innomotics. De zelfstandige Siemens-afsplitsing, het voormalige Siemens Large Drive Applications aangevuld met motorreductoren, laagspanningsmotoren en de activiteiten van Siemens-dochters Weiss Spindeltechnologie en Sykatec, gaat dus niet meer naar de beurs.

'
1/1
De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Siemens AG hebben de verkoop van Innomotics aan KPS goedgekeurd. De contracterende partijen hebben een overeenkomst getekend. De aankoopprijs (ondernemingswaarde) bedraagt 3,5 miljard euro. De verkoop wordt naar verwacht in de eerste helft van het fiscale jaar 2025 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. Innomotics heeft een omzet van 3,3 miljard euro en wereldwijd ongeveer 15.000 werknemers.

 

Optimaliseren portfolio

"Ik ben verheugd dat we door de verkoop van Innomotics aan KPS verdere belangrijke vooruitgang hebben geboekt in het optimaliseren van ons portfolio. De zoektocht naar de beste nieuwe eigenaar is succesvol verlopen", aldus Ralf P. Thomas, Chief Financial Officer van Siemens AG. "Deze beslissing creëert duidelijkheid voor de klanten en de mensen die bij Innomotics werken." De positieve reacties van klanten en de markt, en de groei van Innomotics tijdens de afsplitsing, onderstrepen volgens de berichtgeving van de verkoper "de sterke positionering van het bedrijf als een toonaangevende leverancier van grote aandrijvingen en motoren".

 

 

Elektrificatie en energieverbruik

"De samenwerking met KPS zal Innomotics ondersteunen bij het verder uitbouwen van onze succesvolle technologische innovatie en het leveren van producten, oplossingen en diensten van wereldklasse aan onze klanten", laat Innomotics-ceo Michael Reichle weten. "We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met KPS (..) terwijl we aanzienlijke waarde blijven leveren voor onze klanten over de hele wereld en het sterke technologische leiderschap van Innomotics blijven versterken. Innomotics zal blijven profiteren van een sterk groeipotentieel, gedreven door de op duurzaamheid gerichte vraag naar zeer efficiënte elektrificatie en efficiënt energieverbruik in de industrie en maatschappij."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden