, 26 maart 2024 15:10

De eerste UL-listed motorkabel voor kabelgoten én kabelrupsen

Exporteer je machines naar de VS en Canada dan ken je UL-certificering. Normaal gesproken zijn kabels met UL-goedkeuring alleen bedoeld voor vaste installatie of incidentele beweging. UL-goedkeuring voor continu bewegende kabelrupskabels? Die bestond niet, maar is er nu wel nu. Dat zegt igus. Hun nieuwe chainflex kabel CF33.UL heeft namelijk de UL-vermelding ‘Flexible Motor Supply Cable according to UL 2277’.

Volgens maker igus is dit dan ook de eerste motorkabel in de wereld voor bewegende kabelrupsen en statische kabelgoten (TC-ER) met UL-goedkeuring. En de chainflex kabel CF33.UL heeft een functionele garantie van vier jaar in de kabelrups.
"Met de nieuwe motorkabel bieden we onze klanten een kabeltype dat geschikt is voor zowel kabelrupsen als kabelgoten. Een connectie zoals bijvoorbeeld een connectorverbinding is niet langer nodig", stelt Sebastiaan Koelewijnt, productmanager van de business-unit chainflex-kabels.

Foto's:

IGUSUL

De chainflex-kabel CF33.UL is 's werelds eerste motorkabel voor kabelrupsen en kabelgoten (TC-ER) met UL-goedkeuring en een functionele garantie van vier jaar. (Foto: igus B.V.)

© Aandrijvenenbesturen.nl