, 21 maart 2024 11:32

Siemens neemt tak industriële aandrijftechnologie ebm-papst over

Siemens AG neemt de tak Industrial Drive Technology (IDT) van ebm-papst over. Bij IDT werken ongeveer 650 mensen. Zij maken intelligente, geïntegreerde mechatronische systemen voor beschermde extra-lage spanning (PELV – Protctive Extra Low Voltage) en ‘motion-control’-systemen. bestuurderloze transportsystemen. Voor Siemens betekent de geplande overname een versterking van hun positie als “toonaangevende leverancier van oplossingen voor flexibele productieautomatisering”.

De transactie moet medio 2025 zijn afgerond, afhankelijk van de benodigde goedkeuringen. De IDT-activiteiten van ebm-papst zijn gevestigd in St. Georgen en Lauf an der Pegnitz, Duitsland, en in Oradea, Roemenië. De partijen zijn overeengekomen de overnameprijs niet bekend te maken.

‘Snelgroeiende markt

"Ebm-papst's innovatieve portfolio van mechatronische aandrijfsystemen en zijn hooggekwalificeerde mensen passen uitstekend bij Siemens. De overname zal ons in staat stellen om nieuwe business en klantenpotentieel aan te boren in de snelgroeiende markt voor intelligente, batterij-aangedreven aandrijfoplossingen in intralogistiek en mobiele robotoplossingen", aldus Cedrik Neike, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG en ceo van Digital Industries.
IDT-producten zijn intelligente, geïntegreerde mechatronische systemen die de automatisering en digitalisering van productieprocessen ondersteunen. Deze overname vormt een sterke aanvulling op het Siemens Xcelerator-portfolio. Door hun gebruik in mobiele robots en bestuurderloze transportvoertuigen, maar ook in de automatisering van hulpprocessen, zoals het ombouwen van moderne productiemachines, vormen ze een belangrijke hefboom voor meer flexibiliteit en productiviteit. Daarom wordt in dit marktsegment een hoge marktgroei verwacht.

‘Strategisch belangrijke stap'

"De overname door Siemens is een strategisch belangrijke stap voor ons. Wat onze industriële aandrijftechnologie (IDT) tot nu toe miste, was een wereldwijde verkooporganisatie voor maximale groei. Siemens is een oude klant en een bedrijf met een sterke internationale marktpenetratie en een uitgebreid klantenbestand. De integratie waarover nu overeenstemming is bereikt, geeft onze IDT-activiteiten wereldwijde markttoegang. Het zal nieuwe horizonten openen voor innovatie en verdere groei", volgens Dr. Klaus Geißdörfer, ceo van de ebm-papst Groep.
"We zullen de opbrengst van de verkoop van de IDT-activiteiten gebruiken om onze divisies Luchttechnologie en Verwarmingstechnologie verder uit te breiden, om onze drie regio's - Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika - verder te versterken en om te investeren in toekomstige gebieden van ons productportfolio, zoals digitalisering en duurzaamheid."

Foto's:

SIEMESPAPST

Siemens neemt de tak Industrial Drive Technology over van ebm-papst. (Foto: Christof Wolf)

© Aandrijvenenbesturen.nl