, 15 november 2023 08:34

Duurzame ‘Rembrance poppy’ vervaardigd met 99,9 procent OEE (video)

Rockwell Automation laat weten dat hun automatiseringstechnologie aan de basis staat van nieuwe machines die de nieuwe plasticvrije klaproos van het Royal British Legion in elkaar zetten. De klaproos – ‘poppy’ in het Engels- is hét Britse symbool om hun oorlogsslachtoffers te herdenken. Dat gebeurt jaarlijks op 11 november. Op die dag werd in 1918 de wapenstilstand getekend en was einde van de Eerste Wereldoorlog een feit. Behalve als Armistice Day – Wapenstilstandsdag – staat 11 november ook bekend als Poppy Day.

De machines, die zijn ontworpen en gebouwd door Rockwell Automation Gold OEM-partner Sewtec Automation, worden gebruikt voor de assemblage van de nieuwe papieren klaprozen op twee locaties in het Verenigd Koninkrijk: Royal British Legion in Aylesford, Kent en de Lady Haig's Poppy Factory in Edinburgh, Schotland.
Royal British Legion heeft de plasticvrije klaproos de afgelopen drie jaar ontwikkeld, in samenwerking met gespecialiseerde partners, om het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik te verminderen en zuinig, duurzaam en minder belastend voor het milieu te zijn. De klaproos is gemaakt van op maat gemaakt rood en groen papier, vervaardigd uit een mix van hernieuwbare vezels uit verantwoorde bronnen, waarvan 50 procent afkomstig is van afval dat ontstaat bij de productie van papieren koffiebekers. 

OEE

"We zijn bijzonder trots op onze betrokkenheid bij dit project", aldus Phil Hadfield, directeur Verenigd Koninkrijk bij Rockwell Automation. "De nieuwe machines hebben een ontwikkelingsproces en een daaropvolgende ontwerpevolutie ondergaan op basis van zeer effectief teamwork en interacties die niet verschilden van die van veel van onze andere industriële klanten."
"Het oorspronkelijke ontwerp van de papieren klaproos moest worden verfijnd om te voldoen aan de mogelijkheden van geautomatiseerde assemblagemachines", legt Mark Atkins, directeur bedrijfsondersteuning bij Sewtec, uit. "Vervolgens ontwikkelden we een proof-of-concept testopstelling die de klaprozen kon manipuleren, assembleren en embosseren aan de gewenste snelheid van 120 per minuut. Dit evolueerde vervolgens naar de volledige machine, die op volle snelheid een OEE (Overall Equipment Effectiveness - red.) van 99,9 procent levert. Er is heel weinig afval.

Dankbaarheid en steun

Andy Taylor-Whyte, directeur van de Royal British Legion Poppy Appeal, zei: "We willen zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om dit jaar een klaproos te kopen en hun dankbaarheid en steun te tonen aan diegenen in de strijdkrachten wiens dienst en opoffering nooit vergeten mogen worden. We zijn zo trots dat we dit jaar ook onze nieuwe plasticvrije klaproos hebben, zodat het publiek dit aangrijpende herdenkingssymbool kan dragen met minder impact op het milieu." 

 

 

 

Foto's:

POPPYDAY

© Aandrijvenenbesturen.nl