, 15 november 2023 08:17

Elke industrie een eigen 'copiloot'

Microsoft en Siemens gaan samenwerken op het vlak van ‘generative AI’. Met de Siemens Industrial Copilot als eerste stap. Dit industriële hulpje op basis van ‘generative AI’ moet in de productie de samenwerking tussen mens en machine verbeteren

Met Siemens Industrial Copilot kunnen gebruikers snel complexe automatiseringscode genereren, optimaliseren en debuggen, en simulatietijden aanzienlijk verkorten. Wat voorheen weken in beslag, zou daarmee een kwestie van minuten worden z, zo wordt gesteld. De 'copiloot' haalt automatiserings- en processimulatie-informatie van het Siemens Xcelerator-platform, en breidt die uit met Microsofts Azure OpenAI Service. Klanten behouden volledige controle over hun gegevens en deze worden niet gebruikt om onderliggende AI-modellen te trainen. Er zijn al tal van copilots gepland in de productiesectoren, zoals de auto-industrie, consumentenverpakkingen en machinebouw.

Schaeffler 

Schaeffler is als automotive-toeleverancier een van de eerste gebruiker van ‘generative AI' in de auto-industrie. Ze genereren daarmee code voor het programmeren van industriële automatiseringssystemen zoals robots. Ze willen met de Siemens Industrial Copilot integreren met hun productie om stilstand te verminderen - voor zichzelf en hun klanten.

Industrial metaverse 

Ook komt er een integratie tussen Siemens' Teamcenter PLM-oplossing en Microsoft Teams. Teamcenter voor Microsoft Teams moet vanaf december 2023 beschikbaar komen. Dit moet dan weer een stap zijn richting ‘industrial metaverse', omdat het de virtuele samenwerking tussen teams in verschillende bedrijfsfuncties makkelijker maakt en dat moet uiteindelijk zowel het ontwerp- als het productieproces verbeteren.

Foto's:

SIEMENSCOPILOT

© Aandrijvenenbesturen.nl