Laatste nieuws:

, 31 oktober 2023 13:50

‘Beleggen in veiligheid? Gegarandeerd het hoogste rendement!’

Als het gaat over de aanschaf van veilige producten wordt meteen gevraagd: “Wat kost dat? Dat is te duur!” Soms volgt een ‘onderhandeling’ om de kosten verder te drukken. Eigenlijk is dit een verkeerd uitgangspunt. Het is beter om de vraag te stellen of na te denken over de vraag: “Wat levert veiligheid op kortere of langere termijn nu eigenlijk op?”

'
1/1
‘Als je denkt dat veiligheid duur is... probeer dan eens een ongeluk!', wordt wel eens gezegd. De waarschijnlijkheid dat er een ongeluk gebeurt wordt meestal laag ingeschat en dus wordt het risico laag; immers, risico is het product van de waarschijnlijkheid (kans) en het gevolg (effect). Ook speelt de onzekerheid - niet te verwarren met risico - een rol bij de beslissing. Behalve ‘veiligheid' heeft een product in de regel meer kenmerken zoals mogelijke energiebesparing en productiviteitsverhoging. Die benoemen en koppelen aan euro's overtuigen meer dan louter de ‘veiligheid' van het product.

‘Taal van het geld'

Op het komende Safety Event wordt tijdens de interactieve Learnshop ‘Beleggen in veiligheid? Gegarandeerd het hoogste rendement!' ingegaan op de ‘verborgen opbrengsten' van veiligheid. Deze opbrengsten zijn weliswaar minder makkelijk te identificeren, maar onmogelijk is dit zeker niet. Aan de hand van voorbeelden wordt u uitgedaagd mee te denken en mee te doen. Na afloop kunt u een investering beter onderbouwen in een voor het management begrijpelijke ‘taal van het geld'.

De Learnshop wordt geleid door Paul Hoogerkamp. Met zijn uitgebreide kennis van de regelgeving en jarenlange ervaring als ingenieur, adviseur en instructeur is Hoogerkamp een prominent deskundige op het gebied van machine -en productveiligheid.

Leren beleggen in veiligheid

Wie wil leren beleggen in veiligheid - kom op 29 november 2023 naar het Safety Event in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch. De reguliere toegangsprijs bedraagt 175 euro. Geregistreerde abonnees op een van de vakbladtitels van Mybusinessmedia, zoals Aandrijven & Besturen, Constructeur, Vraag & Aanbod, Elektrodata en Kunststof & Rubber hebben gratis toegang. Wel vooraf aanmelden. Leden van KIVI betalen 110 euro en studenten en docenten 60 euro. Ga hier direct naar de aanmeldpagina.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden