Laatste nieuws:

, 17 oktober 2023 20:00

I’m a sole, man!

Halfgeleiderfabrikant Infineon heeft samen met Adidas een schoen met state-of-the-art sensortechnologie ontwikkeld. Deze speciale adidas originals NMD S1 pikt muziek en beats op uit de omgeving, microfoons en microcontrollers zetten de audio-informatie om in programmeerbare dynamische, kleurrijke LED-effecten op de schoen.

'
1/1
De Infineon Lightning shoe is een prototype dat het effect van geavanceerde halfgeleidertechnologie in een modeproduct illustreert en tot leven brengt. Zonder aan pasvorm en comfort in te boeten, heeft de op de adidas NMD S1 gebaseerde schoen genoeg ruimte voor de benodigde technologie. ‘Luisteren' doet de schoen met XENSIV MEMS-microfoons. De audio-input wordt verwerkt door een geïntegreerde PSoC'-microcontroller. Je laadt de schoen op via USB-C Power Delivery (PD) in combinatie metOptiMOS power MOSFET's.

Contextual Awareness

Met dit prototype laten Infineon en adidas zien hoe technologie kan worden gecombineerd met ‘stijl'. "Contextual Awareness through Intuitive Sensing maakt het gemakkelijker om IoT-gadgets te gebruiken - als de apparaten kunnen horen, zien of voelen met behulp van technologie. De Infineon Lighting Shoe is een uniek voorbeeld van hoe technologie en digitalisering dichter bij mensen kunnen worden gebracht. We zijn er trots op dat we met adidas hebben samengewerkt om deze innovatiesamenwerking tot stand te brengen", zegt Adam White, divisiepresident Power & Sensor Systems bij Infineon.
Als we innovaties creëren, moeten ze verbluffend zijn, verder gaan dan het normale, verrassen en vooral: leuk zijn. Met het prototype van de Lighting Shoe zijn we daar in samenwerking met Infineon in geslaagd. We laten zien dat technologie en stijl elkaar aanvullen om een digitaal product te creëren", aldus Burkhard Dümler, directeur Innovation bij adidas.

 

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden