Laatste nieuws:

, 11 oktober 2023 09:10

Hoe hijs je veilig?

RUD komt met de BUDDYtron-app, een praktische digitale hijsgids die kennis en technologie combineert. De app moet deze maand – oktober - nog gratis beschikbaar komen voor iOS en Android in de respectievelijke 'stores', in het Duits en Engels, en is compatibel met NFC-geschikte apparaten.

De BUDDYtron-app is een praktische digitale hijsgids die gebruikmaakt van NFC-technologie en in geval van twijfel ook directe contactmogelijheden biedt.'
De BUDDYtron-app is een praktische digitale hijsgids die gebruikmaakt van NFC-technologie en in geval van twijfel ook directe contactmogelijheden biedt.
1/1
Wie kent het niet? Je moet een kostbare en/of complexe last hijsen en je wilt zeker zijn van je hijsmiddelen. Is de ophanging goed geconfigureerd? Komt het hefpunt overeen met de specifieke last? Waar moeten we op letten bij het controleren van het hefmiddel? Een andere situatie: De gebruiker heeft op korte termijn een bepaald document voor het product nodig, maar weet niet zeker waar hij het kan krijgen.
De BUDDYtron-app is juist voor deze situaties bedoeld en kan onder andere worden gebruikt om productinformatie en -documenten op te zoeken en geeft als tips voor visuele inspecties en reparaties. En kom je er niet uit? Vanuit de app kan je foto's naar RUD sturen voor een professionele beoordeling.

Enkele seconden

Jürgen Grubmüller van RUD: "We horen vaak van gebruikers dat het goed zou zijn om kennis en advies van de fabrikant snel beschikbaar te hebben en waar het nodig is. Dat is precies waarom we BUDDYtron hebben ontwikkeld. De app is bedoeld om de dagelijkse tilbehoeften van onze klanten veiliger en efficiënter te maken." Binnen enkele seconden ben je verzekerd van het optimale gebruik van hijsmiddelen en hijspunten, heb je meer zekerheid over de conditie van de componenten en kan je via de app deskundige kennis opvragen over het veilig hijsen van de betreffende last - als tekening, tekst of video.
"Met BUDDYtron maken we exclusieve expertise mobiel beschikbaar voor onze klanten als onderdeel van onze digitaliseringscampagne. Dit stelt ons in staat om een toegevoegde waarde te creëren die elders op de markt ongeëvenaard is voor onze klanten en iedereen die in zijn dagelijks werk te maken heeft met hefwerkzaamheden."

Meer veiligheid

De app is gericht op directe gebruikers van hefmiddelen zoals riggers en gereedschapmanagers, maar ook op veiligheidsmanagers, planners en kwaliteitsfunctionarissen. Samengevat: Iedereen die in grote en kleine bedrijven werkt en hijswerkzaamheden uitvoert of voorbereidt. Dankzij de integratie van NFC-technologie kunnen gebruikers RUD-producten via hun smartphone scannen en identificeren met behulp van de ingebouwde RFID-transponders. Vervolgens kunnen technische gegevens en andere informatie over het specifieke product worden opgevraagd, maar kunnen ook hefmiddelen en hefpuntcontroles worden uitgevoerd. RFID-transponders behoren sinds 2014 tot de standaarduitrusting van een groot deel van de RUD producten, om de verplichte productinspecties en de noodzakelijke documentatie voor klanten eenvoudiger en efficiënter te maken als onderdeel van het RUD BLUE-ID SYSTEM.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden