Laatste nieuws:

, 29 september 2023 16:01

Intel opent eerste locatie EUV-chipproductie in Europa

Intel heeft 29 september officieel Fab 34 in gebruik genomen. De nieuwe fabriek in het Ierse Leixlip in het graafschap County Kildare is de eerste ‘high-volume’ productielocatie in Europa die gebruikmaakt van het EUV-productieproces.

'
1/1
Volgens Intel gaat het de investeringen in Ierland en geplande investeringen in Duitsland en Polen om een "unieke end-to-end waardeketen voor de productie van halfgeleiders in Europa. Ze dienen als katalysator voor aanvullende ecosysteeminvesteringen en innovaties in de hele Europese Unie". Intel wil in het Duitse Magdeburg een waferfabriek neerzetten en in het Poolse Wroclaw een assemblage- en testlocatie.

Intel 4

De chips die in FAB 34 worden gemaakt zijn gebaseerde op de Intel 4-technologie. Intel gaat de chips gebruiken voor producten zoals de Intel Core Ultra-processoren (codenaam Meteor Lake). Deze processoren moeten het mogelijk om in elke pc kunstmatige intelligentie in te bouwen. Ook in de toekomstige generatie Intel Xeon-processoren die in 2024 verschijnt, zijn straks de chips uit Ierland terug te vinden.
De EUV-technologie die wordt gebruikt voor Intel 4 wordt toegepast in geavanceerde halfgeleidertechnologie voor toepassingen, zoals kunstmatige intelligentie (AI), geavanceerde mobiele netwerken, autonoom rijden en nieuwe datacenter- en cloudtoepassingen. EUV speelt een cruciale rol in de ambitie van Intel om met in vier jaar tijd en met vijf innovaties in productie in 2025 weer de technologieleider te zijn.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden