Laatste nieuws:

, 28 september 2023 14:43

WEG 'winkelt' bij Regal Rexnord

WEG en Regal Rexnord hebben beide bekendgemaakt dat laatstgenoemde bijna het complete Industrial Systems-onderdeel aan de Brazilianen verkoopt. Het gaat om elektromotoren en generatoren van de merken Marathon, Cemp en het van oorsprong Nederlandse Rotor.

WEG koopt de merken Marathon, Cemp en het van oorsprong Nederlandse Rotor van Regal Rexnord. (Foto: Rotor)'
WEG koopt de merken Marathon, Cemp en het van oorsprong Nederlandse Rotor van Regal Rexnord. (Foto: Rotor)
1/1
WEG betaalt USD 400 miljoen. De transactie is nog wel afhankelijk van de goedkeuring van de desbetreffende instanties, maar de bedoeling is dat de overname in de eerste helft van 2024 kan worden afgerond. In totaal omvat de overname 2.800 werknemers, werkzaam in tien fabrieken in zeven landen (Verenigde Staten, Mexico, China, India, Italië, Nederland en Canada). Ook vallen verschillende dochterondernemingen in elf landen onder de overeenkomst. De netto bedrijfsopbrengsten van de activiteiten bedroegen in 2022 ongeveer USD 541,5 miljoen (aangepaste EBITDA-marge van 9,5 procent).

Strategische evaluatie

Regal Rexnord-ceo Louis Pinkham zegt over de overeenkomst: "Na een grondige strategische evaluatie zijn wij van mening dat deze transactie met WEG een echte win-win is voor de belangrijkste stakeholders van beide bedrijven. De verkoop van onze industriële motor- en generatoractiviteiten is in overeenstemming met onze strategie om ons portfolio te richten op producten, subsystemen, eindmarkten en/of toepassingen waar we BBP-plus groeipercentages en brutomarges van meer dan 35 procent kunnen realiseren."
Hoewel Pinkham stelt dat ze er in zijn geslaagd de vooruitzichten en marges voor hun motoren- en generatorenhandel aanzienlijk te verbeteren, is de verwachting dat WEG dat beter kan: "Ik wil ook onze medewerkers bij Industrial Systems bedanken voor hun vele bijdragen aan Regal Rexnord door de jaren heen. Ik ben ervan overtuigd dat de transactie met WEG nieuwe kansen zal creëren voor onze getalenteerde medewerkers in de divisies Motoren & Generatoren."

Geografische spreiding

Volgens WEG-president Harry Schmelzer Jr. past de overname in de strategie van continue en duurzame groei, internationale expansie en diversificatie van de industriële activiteiten van de WEG Groep. "De geografische spreiding van deze activiteiten is een aanvulling op WEGs huidige aanwezigheid en zal bijdragen aan een grotere schaal en kostenefficiëntie bij het integreren van de nieuwe activiteiten met de bestaande. Met een lange geschiedenis in de markt en een wereldwijde aanwezigheid zal deze overname de voortdurende groei van de WEG Groep op de markten voor industriële elektromotoren en generatoren ondersteunen, door de toevoeging van erkende merken en een productlijn die een aanvulling vormt op het huidige portfolio van de Groep."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden