Laatste nieuws:

, 26 september 2023 10:30

Hoe maak je de industrie klimaatneutraal?

Concurrentievermogen vergroten, het klimaat beschermen, welvaart stimuleren - dit zijn de belangrijkste taken waar de industrie vandaag de dag voor staat. Innovatieve technologieën zijn cruciaal om deze uitdagingen aan te gaan. Maar hoe kunnen bedrijven zo efficiënt mogelijk gebruik maken van automatisering, kunstmatige intelligentie, hernieuwbare energie en waterstof? De Hannover Messe 2024 belooft met antwoorden te komen.

'Energizing a Sustainable Industry' - het centrale thema van de Hannover Messe 2024. (Foto: Deutsche Messe / Rainer Jensen)'
'Energizing a Sustainable Industry' - het centrale thema van de Hannover Messe 2024. (Foto: Deutsche Messe / Rainer Jensen)
1/1
"Innovatieve technologieën zoals we die in april op de Hannover Messe zien, banen de weg naar een klimaatneutrale, hoogwaardige industrie", stelt Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Deutsche Messe AG. "Bedrijven hebben echter advies en begeleiding nodig over hoe ze verstandig gebruik kunnen maken van utomatisering, kunstmatige intelligentie, hernieuwbare energie en waterstof. Bovendien beperken bureaucratie en een tekort aan geschoolde werknemers het groeipotentieel," voegt hij eraan toe.

'Energizing a Sustainable Industry'

De Hannover Messe 2024, die volgend jaar plaatsheeft van 22 tot en met 26 april, geeft antwoorden op deze uitdagingen onder het hoofdthema 'Energizing a Sustainable Industry'. Volgens Köckler, "ligt het geheim in de interactie van technologieën en ‘cross-industry' samenwerking, het omarmen van nieuwe technologie en een duidelijk politiek kader. We moeten ook de jongere generatie inspireren om te streven naar high-tech industriële banen".

Waterstof en brandstofcellen

Duurzame en emissievrije energievoorziening krijgt steeds meer aandacht. Dit omvat het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de opslag ervan, de implementatie van een uitgebreid energiebeheersysteem en de integratie in een intelligent elektriciteitsnet. Met het toenemende gebruik van vluchtige energiebronnen heeft ook groene waterstof aan belang gewonnen. Op de komende editie van de beurs presenteren ongeveer 500 exposanten uit de waterstof- en brandstofcelindustrie hun oplossingen voor een emissievrije economie.

YOUR FUTURE

De Hannover Messe lanceerde in 2023 YOUR FUTURE voor jong talent, een project dat nu aanzienlijk wordt uitgebreid. Het programma promoot bèta/technische vakken onder scholieren, studenten die techniek studeren en jonge professionals in technische beroepen. "In de toekomst kunnen zij allemaal een beslissende bijdrage leveren aan het creëren van klimaatvriendelijke oplossingen voor een betere wereld. Er is vraag naar de expertise en creativiteit van de volgende generatie als het gaat om klimaatneutrale en duurzame industrie", zegt Köckler.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden