Laatste nieuws:

, 26 september 2023 15:15

Een nieuwe klasse energiezuinige ‘low voltage’ AC-aandrijvingen? (video)

Rockwell Automation en Infinitum gaan samen een, zoals zij het noemen, nieuwe klasse energiezuinige geïntegreerde laagspanningsaandrijvingen ontwikkelen voor grote energieverbruikers. De nieuwe aandrijvingen zullen zijn gebaseerd op de Aircore EC-aandrijvingen van Infinitum en de Powerflex-frequentieregelaartechnologie van Rockwell. De nieuwe geïntegreerde aandrijvingen moeten eind 2024 leverbaar zijn.

Een 'exploded view' van een Aircore EC-aandrijving van Infinitum. Samen met de Powerflex-frequentieiregelaartechnoogie van Rockwell Automation moet dit een nieuwe klasse van energiezuinige laagspanningsaandrijvingen opleveren.'
Een 'exploded view' van een Aircore EC-aandrijving van Infinitum. Samen met de Powerflex-frequentieiregelaartechnoogie van Rockwell Automation moet dit een nieuwe klasse van energiezuinige laagspanningsaandrijvingen opleveren.
1/1

De nieuwe aandrijvingen zullen worden gebaseerd op de Aircore EC-aandrijvingen van Infinitum. Het grote verschil met reguliere AC-inductiemotoren is het ontbreken van de conventionele gewikkelde stator met blikpakket. De conventionele stator is vervangen door een printplaat die als geheel elektronische stator fungeert. Dat brengt de nodige voordelen met zich mee. Een daarvan is een massa die de pakweg de helft bedraagt van een conventionele motor, aangezien de ijzerkern afwezig is. Een 7,5kW-aandrijving (motor/regelaar), zo becijfert Infinitum, doet het bovendien met 66 procent minder koper en verbruikt 10 procent minder energie.

Rockwell en Infinitum werken al samen sinds 2021, toen Rockwell een eerste investering in laatstgenoemde deed. "We zijn verheugd om onze succesvolle samenwerking met Rockwell Automation uit te breiden. Deze overeenkomst opent nieuwe kanalen voor onze duurzame motoren", aldus Ben Schuler, oprichter en ceo van Infinitum. "De samenwerking met Rockwell zal een directe en wijdverspreide impact op industriële bedrijven mogelijk maken, waardoor het elektriciteitsverbruik wordt verminderd." 

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden