Laatste nieuws:

, 20 september 2023 00:00

Leuze electronic 60 jaar (video)

In 1963 ontstond de elektronicadivisie van de Leuze Groep. Momenteel creëren meer dan 1600 ‘Sensor People’ wereldwijd sensor- en veiligheidsoplossingen in de automatiseringstechniek. En met succes: in 2022 steeg de omzet van Leuze met ongeveer 25 procent naar 322 miljoen euro. Ook in de toekomst heeft het bedrijf de ambitie verder te groeien.

Met als doel de productie van elektronische optische sensoren richtten Helmut, Christof en Adolf Leuze op 1 januari 1963 Leuze electronic op in een deel van de oude weverij in Owen (Duitsland). Aanvankelijk richtten ze zich op de textielindustrie, waarin Leuze zijn wortels had, evenals op de drukkerij- en papiersector. Vier jaar later had het bedrijf zijn eerste miljoen omzet behaald.'
Met als doel de productie van elektronische optische sensoren richtten Helmut, Christof en Adolf Leuze op 1 januari 1963 Leuze electronic op in een deel van de oude weverij in Owen (Duitsland). Aanvankelijk richtten ze zich op de textielindustrie, waarin Leuze zijn wortels had, evenals op de drukkerij- en papiersector. Vier jaar later had het bedrijf zijn eerste miljoen omzet behaald.
Rechts
1/3
De start van de elektronica-afdeling in 1963 was niet het begin van de historie van het bedrijf Leuze: die gaat helemaal terug tot de 17e eeuw in Eningen/Achalm bij Reutlingen in Zuid-Duitsland. Jaren later, toen mechanische weefgetouwen het handweven steeds meer verdrongen en katoen het plaatselijke linnen verving, nam de familie Leuze de textielproductie in eigen hand. "In het Lenningen-Tal vonden onze voorouders in 1861 precies de condities die nodig waren voor de bouw van een mechanische katoenweverij en spinnerij", vertelt Helmut Leuze, aandeelhouder van de Leuze Groep. Op dit fundament werd een gerenommeerd textielbedrijf gebouwd, dat generaties lang met succes alle perikelen van de tijd wist te doorstaan en zich verder wist te ontwikkelen.

Leuze electronic

Om in te spelen op fundamentele veranderingen, werd al vroeg gestart met aanvullende activiteiten op andere gebieden. Dit leidde in 1963 tot de oprichting van Leuze electronic. Momenteel is Leuze een internationale specialist op het gebied van sensoren en innovator op het gebied van industriële automatisering. "Succes is altijd een gezamenlijke inspanning. Dit begrip van waarden vormt de basis en de voorwaarde voor de constante verdere ontwikkeling van ons familiebedrijf. Door de energieke inzet van onze medewerkers en vaak jarenlange trouw aan onze onderneming, zijn wij erin geslaagd om ons bedrijf zijn huidige essentiële status mee te geven". Met deze woorden bedankt Christof Leuze, aandeelhouder en voormalig directeur van Leuze electronic, alle medewerkers.

 

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden