Laatste nieuws:

, 5 september 2023 16:02

Markt motion control dit jaar USD 18,8 miljard – groei zwakt af in 2024

De regio Azië-Pacific (APAC)-blijft de grootste markt ter wereld voor bewegingsbesturingen. In Noord- en Zuid-Amerika groeit de markt naar verwachting dit jaar het sterkst. Die markt zal ook het veerkrachtigst blijven in 2024, terwijl de Japan naar verwachting het sterkst zal dalen. En Siemens blijft de markt voor motion control-domineren.

'
1/1
Dit zijn enkele conclusies uit het geactualiseerd onderzoek van marktonderzoeksbureau Interact Analysis. Zij zien de markt voor bewegingsbesturingen gestaag groeien na een periode van grote vraag naar consumentenproducten in 2021/2022, die een gunstige invloed hadden op de investeringen in automatisering. In 2022 was de markt goed voor 17,7 miljard dollar. De APAC-regio mag dan de grootste markt voor motion control zijn, Noord- en Zuid-Amerika boeken in 2023 met 7,4 procent de sterkste groei. De wereldwijde groei zal in 2024 afnemen, maar naar verwachting op de middellange tot lange termijn weer aantrekken.

APAC-regio de grootste

In 2022 bleef de APAC-regio, en dan met name China, de grootste markt voor motion control, met 37 procent van de wereldwijde omzet. EMEA was goed voor 33 procent van de wereldmarkt, gevolgd door Japan en Noord- en Zuid-Amerika, die respectievelijk 16 procent en 14 procent van de markt voor hun rekening namen. In 2023 is de wereldwijde markt voor bewegingsbesturingen 18,9 miljard dollar waard volgens Interact Analysis. Sommige leveranciers hadden groeipercentages tot 20 procent verwacht. Anderen waren voorzichtiger en dachten aan een vlak jaar ten opzichte van 2022. Wereldwijd zal Noord- en Zuid-Amerika naar verwachting het laatst te lijden hebben onder de dreigende marktvertraging.

Groei op de lange termijn

Op de lange termijn zal de groei van de markt voor bewegingsbesturingen stabiel blijven, maar de verwachting is dat deze in 2024 zal afnemen in lijn met de volgende neerwaartse economische trend, zoals voorspeld door ITR Economics. De rentetarieven en de hoge inflatie zullen de vraag naar industriële automatisering blijven beïnvloeden en Japan zal de sterkste daling van de groei laten zien. Tussen 2022 en 2027 zal de wereldwijde markt voor motion control met een jaarlijks samengestelde groei van 4,6 procent, van $17,7 miljard naar $22,2 miljard. Japan zal zich over het geheel genomen het sterkst herstellen, met een gemiddelde groei van 6,9 procent tot 2027. Op de lange termijn zal de markt voor bewegingsbesturingen gestaag groeien na een verwachte daling in 2024.

‘Siemens blijft dominant'

Alexander Jones, research analyst bij Interact Analysis geeft commentaar op het landschap van leveranciers van motion controls: "Siemens blijft de markt voor motion control domineren met een marktaandeel dat in 2022 met bijna 1 procent is gestegen. Interessant is dat het marktaandeel van Inovance in hetzelfde jaar met 0,6 procentis gestegen, waardoor het nu de op vier na grootste leverancier van bewegingsbesturingen ter wereld is - in 2018 kwam het bedrijf niet eens voor in de top 10."

Vierde editie

De vierde editie van het marktrapport geeft volgens Interact Analysis inzicht in en een analyse van de markt voor bewegingsbesturingen ( motion control). Het rapport geeft inzicht in markt- en economische trends die de groei van motion control in zowel algemene motion control (GMC) als numerieke besturingstoepassingen (CNC) stimuleren en beperken. Het rapport is samengesteld op basis van uitgebreid primair onderzoek en rapportage van leveranciers en maakt gebruik van gegevens van de ‘Manufacturing Industry Output Tracker (MIO)' van Interact Analysis.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden