Laatste nieuws:

, 18 juli 2023 18:17

‘Hoe goed de kwaliteit is, ervaren onze klanten’

Niverplast vertrouwt al decennialang op THK-geleidingen. “Als het nodig is, dan zijn ze er altijd”, zo schetst Pelle de Jong, inkoper bij Niverplast, in het kort de relatie met LM Systems. Al meer dan 20 jaar past het familiebedrijf THK-geleidingen toe in zijn verpakkingsmachines. “Naar volle tevredenheid. Wij hebben geen klachten. Hoe goed de kwaliteit is, ervaren onze klanten. In Australië staan machines die hebben 14 miljoen slagen gemaakt. Met anderhalve meter per slag zijn dat heel wat kilometers – en ze lopen nog altijd.”

Al meer dan 20 jaar past familiebedrijf Niverplast THK-geleidingen toe in zijn premium verpakkingsmachines.'
Al meer dan 20 jaar past familiebedrijf Niverplast THK-geleidingen toe in zijn premium verpakkingsmachines.
1/1
Niverplast in Nijverdal is producent van ‘bag in box' verpakkingsmachines voor een variëteit aan producten en markten. Of het nu om het verpakken van groenten en fruit gaat, bakkerijproducten vlees en vis, olies en vetten. Van de eerste verpakkingsmachines voor bloembollentelers is het familiebedrijf uitgegroeid tot een internationaal actieve onderneming. De verpakkingsmachines vinden niet alleen hun weg naar afnemers in Europa. Ook in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland worden de oplossingen van Niverplast op waarde geschat.

Bloembollen

Overigens heeft de bedrijfsnaam niets met vestigingsplaats Nijverdal te maken, maar is een creatieve samentrekking van Nieuwenhuis Verpakkingen en Plastics. In 1986 richt Gerrit Jan Nieuwenhuis het bedrijf op en gaat handelen in verpakkingsmaterialen. Hij heeft vooral veel succes met een concept dat EasyOpen heet. De plastic zakken pak je zoals de naam al doet vermoeden heel gemakkelijk van een houder en zijn ook meteen geopend.
"Met EasyOpen kan je zakken in luttele seconden openen. Vergelijk dat met je rol vuilniszakken waarmee je dan thuis in de weer moet en die los moet zien te krijgen", grapt de Jong. "Die zakken werden in eerste instantie vooral geleverd aan de bloembollenindustrie. Daar werden die zakken in een krat geplaatst en daar ging dan turf in en vervolgens de bloembollen. Dan werd de zak gesloten en ging het koelhuis in en zo werden ze gereedgehouden voor de export."

Hoge vlucht

Het vervolg laat zich een klein beetje raden. De bloembollenindustrie klopt bij Nieuwenhuis aan met de vraag of hij dat plaatsen van die zakken in een doos niet kan automatiseren. Het gaat tenslotte om steeds dezelfde handeling. "Eind jaren negentig heeft Gerrit Jan met een paar engineers uiteindelijk een machine voor ontwikkeld - de EasyPlast." Wat volgt is een duidelijk gevalletje van mond-tot-mond reclame als nog in datzelfde jaar 1997 een paar maanden na de levering van de eerste machine voor het plaatsen van de zakken, nog eens twaalf klanten voor een EasyPlast bij Nieuwenhuis aankloppen.
Dit is het begin van een succesvolle machinebouwtak, die uiteindelijk zo'n hoge vlucht neemt dat de productie van de EasyOpen-zakken wordt ondergebracht bij een partner in Leek, Sylvaphane. Dit bedrijf produceert de zakken tot op de dag van vandaag nog steeds en Niverplast verkoopt ze. Dergelijke partners voor de productie van de EasyOpen-zakken heeft Niverplast inmiddels wereldwijd.

'Echte multinational'

De Jong zelf komt in 2013 bij Niverplast, dat tegen die tijd al pakweg 60 werknemers heeft. "Vanaf dat moment - dus de laatste 10 jaar - zijn we uitgegroeid tot een echte multinational met 280 werknemers inclusief alle agenten. We worden vertegenwoordigd in Italië, Spanje, in Frankrijk. Duitsland, Zwitserland, de Verenigde Staten. Azië doen we voor een deel nog zelf. We verkopen zelfs machines in Oceanië. Eind 2021 hebben we nog 80 machines aan de kiwi-industrie in Nieuw-Zeeland verkocht. 70 tot 80 procent van wat we maken is bestemd voor de export."

Meer weten over Niverlast en hun keuze voor THK-geleidingen? Lees hier verder in de online editie van AB: ‘Hoe goed de kwaliteit is, ervaren onze klanten'

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden