Laatste nieuws:

, 18 juli 2023 18:10

Zwitserse ‘dochters’ FAULHABER fuseren tot één

FAULHABER produceert en verkoopt al ruim 60 jaar aandrijvingen in Zwitserland. In juni 2023 zijn de vier dochterondernemingen in het land gefuseerd tot één bedrijf, onder de nieuwe naam FAULHABER SA. Het hoofdkantoor is gevestigd in Croglio. De fusie moet het merk in Zwitserland versterken en samenbrengen.

Directeuren Dr. Jonas Grossenbacher van de vestiging in La Chaux-de-Fonds en Steffen Pruchnik in Croglio staan sinds juni 2023 samen aan het hoofd van FAULHABER SA.'
Directeuren Dr. Jonas Grossenbacher van de vestiging in La Chaux-de-Fonds en Steffen Pruchnik in Croglio staan sinds juni 2023 samen aan het hoofd van FAULHABER SA.
1/1
Het Duitse FAULHABER, opgericht in 1947, staat bekend om zijn aandrijvingen, die wereldwijd worden gebruikt - in onder andere in medische en laboratoriumtechnologie, optica, automatisering en allerlei soorten robots maar ook in ruimtemissies naar Mars. Na in 1962 in het Zwitserse kanton Ticino, in Croglio FAULHABER MINIMOTOR SA te hebben opgericht, volgde FAULHABER Precistep SA in La Chaux-de-Fonds, in het westen van het land. In Bioggio en Grenchen heeft het bedrijf bovendien nog twee productielocaties.
De recente fusie brengt de Zwitserse FAULHABER-bedrijven samen onder één dak: FAULHABER SA. De werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden van de ruim 450 Zwitserse medewerkers blijven ongewijzigd. De stap maakt onderdeel uit van de strategie om het marktoptreden en het concurrentievermogen van FAULHABER in Zwitserland en op de lange termijn ook internationaal te versterken.

 

‘Marktaandeel verder vergroten'

De beide directeuren, Dr. Jonas Grossenbacher van de vestiging in La Chaux-de-Fonds en Steffen Pruchnik in Croglio, staan sinds juni 2023 samen aan het hoofd van FAULHABER SA. Steffen Pruchnik: "Met deze fusie van onze bedrijven tot FAULHABER SA willen we ons marktaandeel verder vergroten." Jonas Grossenbacher kijkt ook uit naar de nieuwe uitdagingen en de frisse wind: "De fusie brengt ons dichter bij elkaar en stelt ons in staat om een gezamenlijke strategie te volgen. De uitdaging wordt nu om een netwerk op te zetten en vier locaties in drie kantons optimaal aan te sturen." Het bedrijf heeft er bovendien alle vertrouwen in dat het zijn marktaandeel in de komende jaren kan vergroten. FAULHABER is al jaren een vertrouwde partner voor de industrie, vooral als er klantgerichte speciale oplossingen vereist zijn.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden