Laatste nieuws:

, 18 juli 2023 18:01

Timken rond overname Nadella af

Timken heeft de eerder aangekondigde overname van de Italiaanse Nadella Groep afgerond. Laatstgenoemde ,met merken als Nadella, Durbal, Chiavette Unificate, Shuton en Ipiranga, boekte vorig jaar met ongeveer 450 medewerkers een omzet van pakweg 100 miljoen euro. De Italianen produceren in Europa en China onder andere lineaire geledingen, assen en systemen en telescooprails.

Het ovale iAXNR-systeem van Nadella combineert lineaire techniek met sensoren voor het bewaken van trillingen en temperatuur.'
Het ovale iAXNR-systeem van Nadella combineert lineaire techniek met sensoren voor het bewaken van trillingen en temperatuur.
1/1
In 2018 had Timken al Rollon overgenomen en ziet de overname van Nadella - en fusie met Rollon - als een logische aanvulling op het programma aan lineaire producten dat Rollon meebracht. Rüdiger Knevels, ceo van Rollon: "De toevoeging van Nadella aan de Rollon- en Timken-familie stelt ons in staat om ons productaanbod uit te breiden naar aantrekkelijke, groeiende eindmarktsectoren. Nadella heeft langdurige klantrelaties, diepgaande technische expertise en unieke operationele capaciteiten die illustreren waarom het bedrijf een ideale aanvulling is op Rollon en ons moederbedrijf Timken. Beide bedrijven fabriceren producten voor zeer complementaire eindmarktsectoren zoals robotica, automatisering, logistiek, medisch, voeding en drank, en verpakking, en alle klanten zullen profiteren van het uitgebreide product- en dienstenaanbod en de kracht van de gecombineerde bedrijven."

Lineaire techniek en digitalisering

Op de onlangs gehouden automatica in München liet Nadella op de gezamenlijk stand met Rollon het intelligente ovale iAXNR-systeem zien. Dit iAXNR-systeem combineert lineaire techniek met sensoren voor het bewaken van trillingen en temperatuur. De gegevens worden lokaal verwerkt met behulp van ‘edge-computing'. Analyse van de sensorgegevens maakt het mogelijk kansen te identificeren om de prestaties t verbeteren en productieprocessen te optimaliseren. Hierbij wordt samengewerkt met Retuner.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden