Laatste nieuws:

, 4 juli 2023 10:27

Atlas Copco neemt Duitse ontwikkelaar augmented reality-oplossingen over

Atlas Copco heeft Extend3D GmbH overgenomen, een bedrijf dat augmented reality-werkplekbegeleiding ontwikkelt en produceert voor de industrie met behulp van laser- en videoprojectie. Het bedrijf heeft 16 werknemers. Het werd opgericht in 2010 en is gevestigd in München.

Extend3D ontwikkelt en maakt augmented reality-werkplekbegeleiding voor de industrie met behulp van laser- en videoprojectie. (Foto: Extend3D) '
Extend3D ontwikkelt en maakt augmented reality-werkplekbegeleiding voor de industrie met behulp van laser- en videoprojectie. (Foto: Extend3D)
1/1
Het bedrijf had in 2022 een omzet van ongeveer 3 miljoen euro. Extend3D GmbH ontwikkelt en produceert augmented reality-systemen, waaronder 3D-video- en laserprojectoren. Het bedrijf heeft voornamelijk klanten in de automobielsector, grote transportbedrijven, ruimtevaart en algemene industrie.
"Deze overname zal ons aanbod op het gebied van proces- en kwaliteitscontrole verbeteren door gebruik te maken van een portfolio van augmented reality-producten die speciaal zijn ontworpen voor assemblagewerkzaamheden met een hoge complexiteit en hoge kwaliteitseisen," zegt Henrik Elmin, business area president, Industrial Technique, bij Atlas Copco. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Extend3D wordt onderdeel van de divisie Motor Vehicle Industry binnen Industrial Technique.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden