Laatste nieuws:

, 20 juni 2023 20:13

Nieuwe training Pilz 'CESA – Certified Expert for Security in Automation'

Met de training tot 'CESA – Certified Expert for Security in Automation' biedt automatiseringsexpert Pilz een tweedaagse experttraining aan. Hierin wordt de deelnemers compacte security-kennis volgens de huidige normen bijgebracht. Na de training zijn ze in staat om effectieve technische en organisatorische security-maatregelen in industriële automatiseringssystemen te implementeren. Zo kunnen ze het risico van manipulatie of aanvallen verminderen om de veiligheid en beschikbaarheid te waarborgen.

'
1/1

De toenemende dreiging van cyberaanvallen brengt niet alleen de veiligheid van industriële omgevingen, maar ook de productiviteit in gevaar. Daarbij stellen normatieve en wettelijke security-voorschriften fabrikanten, integratoren en exploitanten voor nieuwe uitdagingen. Om de juiste kennis in de bedrijven op te bouwen, breidt Pilz met CESA het trainingsaanbod uit met een compacte bijscholing voor vakmensen tot security-experts. 

Focus op IEC 62443

Tijdens deze bijscholing komen de verschillen tussen de specifieke security-eisen van de operationele technologie (OT) en van de algemene informatietechnologie (IT) en ook de wettelijke normatieve eisen aan bod. De focus ligt op de norm IEC 62443 'Industriële communicatienetwerken - IT-beveiliging voor netwerken en systemen' - van de risicoanalyse tot de veilige werking van machines. Met deze norm kunnen installatie-exploitanten en machinebouwers zich op dit moment het beste oriënteren. Een ander belangrijk punt is het beschrijven van bedreigingsscenario's en mogelijke verdedigingsstrategieën.

Security van A tot Z 

De trainers met jarenlange knowhow van Pilz op het gebied van safety en security, brengen de lesstof gebaseerd op praktijkervaring en internationale standaarden, in twee dagen over op de deelnemers. Cursisten doen daardoor uitgebreide vakkennis over rechtsgrondslagen en normatieve eisen op. Bovendien worden praktische risicobeperkende maatregelen, zoals toegangscontrole en het verbeteren van de netwerkbeveiliging met technische middelen en ook organisatorische maatregelen voor het verminderen van security-risico's behandeld.

Praktische kennis 

De training is bedoeld voor fabrikanten, integratoren en eindgebruikers van industriële automatiseringssystemen en voor installatiebouwers, informatiebeveiligers en projectingenieurs. Deelnemers die slagen voor het examen beschikken over de normatieve vakkennis om technische en organisatorische security-maatregelen in industriële omgevingen te treffen. Ze ontvangen het wereldwijd erkende TÜV NORD-certificaat 'CESA - Certified Expert for Security in Automation' en kunnen daarmee aantonen dat ze over de kennis beschikken om industriële automatiseringssystemen volgens de huidige cyberveiligheidsnormen te beveiligen.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden