Laatste nieuws:

, 12 juni 2023 20:18

Grondwerk uitbreiding Invertek begonnen

De internationale logistieke en productielocatie van Invertek Drives in Welshpool in het Welshe graafschap Powys was met 5,5 duizend vierkante meter al geen kleinschalige aangelegenheid. Toch ging in maart van dit jaar ging de eerste ceremoniële schop in de grond voor 2771 vierkante meter nieuw vloeroppervlak. De echte grondwerkzaamheden zijn nu van start gegaan.

'
1/1

De uitbreiding maakt deel uit van een bredere investering van 10 miljoen pond op de locatie met ook een nieuw applicatie- en trainingscentrum. "De huidige focus van het werk is het leggen van nieuwe drainage. Zodra de drainage is aangelegd, kan de hoofdbouwfase beginnen, met de bouw van nieuwe funderingen en staalwerk. Deze fase is essentieel voor de uitbreiding van de productie- en opslagfaciliteiten op het hoofdkantoor", aldus een woordvoerder van Invertek Drives. "Nu het grondwerk en de drainage onderweg zijn, gaat het project vooruit en de bouwfase zal binnenkort beginnen. Het is spannend om te zien dat er vooruitgang wordt geboekt en het betekent dat het uitbreidingsproject op schema ligt."

Productie verhogen

Met de uitbreiding kan Invertek straks de productie van de Optidrive-frequentieregelaars - in Nederland op de markt gebracht door Hiflex Automatiseringstechniek - verhogen van 460.000 eenheden per jaar tot meer dan 1,2 miljoen. De uitbrieding betekent ook nieuwe carrièremogelijkheden voor de meer dan 360 mensen die op het hoofdkantoor werken. De bestaande productiefaciliteit nog maar in 2019 opgeleverd. De extra ruimte die nodig is, toont de aanzienlijke groei van het bedrijf in de afgelopen jaren en de investeringsbereidheid van moederbedrijf Sumitomo Heavy Industries.

Ook nieuw innovatiecentrum

Eerder dit jaar kondigde Invertek een verwachte investering van minstens 6,3 miljoen pond aan voor een nieuw innovatiecentrum in de buurt van de huidige locatie in Welshpool site. Hier moet met behulp van de modernste onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten de volgende generatie frequentieregelaars voor de besturing van elektromotoren worden ontwikkeld.
Shaun Dean, ceo van Invertek Drives Ltd, senior vice president van Sumitomo Heavy Industries en ceo van PTC EMEIA HQ: "Het is geweldig om te zien dat het werk aan deze laatste fase in de groei van Invertek begint. Sumitomo Heavy Industries investeert aanzienlijk in het bedrijf in Welshpool, waar we ook de werkgelegenheid voor geschoolde werknemers en de carrièremogelijkheden vergroten. We hebben de afgelopen drie jaar een uitzonderlijke groei gekend. De nieuwe faciliteit maakt het ons de productie te verhogen om aan de toekomstige verwachtingen te voldoen en is een verbintenis van SHI en Invertek voor onze lange-termijn toekomst in de regio."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden