Laatste nieuws:

, 12 juni 2023 19:55

Hoe 'groen' is een lager?

‘The International EPD System’ heeft de ‘Product Category Rules’ (PCR) voor de lagerindustrie goedgekeurd, geïnitieerd en aangestuurd door SKF. Aan de hand van de productcategorieregels kan je beter geïnformeerde en duurzamere keuzes maken. Bovendien worden ook de transparantie en verantwoordelijkheid in de toeleverketen van het product bevorderd.

Met de door SKF opgestelde PCR's kan je tot een Environmental Product Declaration (EPD) - een product-milieuverklaring – komen voor de categorie lagers.'
Met de door SKF opgestelde PCR's kan je tot een Environmental Product Declaration (EPD) - een product-milieuverklaring – komen voor de categorie lagers.
1/1
De PCR-regels, eisen en richtlijnen maken het mogelijk om tot een Environmental Product Declaration (EPD) - een product-milieuverklaring - te komen voor de categorie lagers. Hiermee kan de volledige levenscyclus (inclusief ‘carbon footprint') van lagerunits, lagers en hun onderdelen worden geëvalueerd om een bijdrage te leveren ‘bet zero en aan de netto nul- en koolstofreductie van de hele industrie.
SKF-experts hebben de regels voor het verzamelen van gegevens en het modelleren van de levenscyclus van lagers en hun onderdelen opgesteld. De PCR is vervolgens onderworpen aan open overleg met de lagersector via The International EPD System om te zorgen voor overeenstemming en afstemming, voordat het definitief werd goedgekeurd. Het PCR is vier jaar geldig en wordt regelmatig bijgewerkt om de relevantie en technische specificaties correct te houden.

‘PCR een voorwaarde'

Nu de PCR's voor lagers zijn goedgekeurd, kunnen levenscyclusanalyses (LCA's) worden uitgevoerd aan de hand van gestandaardiseerde criteria. Hiermee kan je een EPD opstellen, met geverifieerde gegevens over de milieu-impact van een product, van de winning van grondstoffen tot de verwijdering ervan, inclusief energieverbruik, emissies en verbruik van hulpbronnen.
Gustav Sandin, PCR-manager bij EPD International: "Een beschikbaar PCR is een voorwaarde voor het ontwikkelen van een EPD. We zijn erg blij dat SKF de ontwikkeling van deze PCR's heeft geïnitieerd en we verwelkomen nu lagerfabrikanten over de hele wereld om hun EPD-trajecten te beginnen. Samen bieden PCR's en EPD's een duidelijke en gestandaardiseerde manier voor bedrijven om de milieu-impact van hun producten te beoordelen en te communiceren en het is een belangrijk resultaat in het verder stimuleren van transparantie en verandering voor duurzame actie in de lagerindustrie."

Mijlpaal

Magnus Rosén, hoofd Duurzaamheid bij SKF, zegt: " Dit is een belangrijke mijlpaal voor zowel ons als de industrie, omdat het een nieuwe standaard voor transparantie stelt. Het stelt onze klanten in staat om vergelijkbare, objectieve en door derden geverifieerde informatie te krijgen over de milieuprestaties van een product gedurende zijn hele levenscyclus."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden