Laatste nieuws:

, 30 mei 2023 11:57

Festo sluit zich aan bij Industrial Digital Twin Association

Festo heeft zich aangesloten bij de Industrial Digital Twin Association. Dit internationale samenwerkingsverband – dat recent Mitsubishi als 100-ste deelnemer heeft verwelkomd – wil dat de Asset Administration Shell (AAS) de universele standaard wordt voor de ontwikkeling van ‘digital twins’.

Festo heeft zich aangesloten bij de Industrial Digital Twin Association is volop bezig met het ontwikkelingen digital twins van zijn elektrische en pneumatische automatiseringscomponenten.'
Festo heeft zich aangesloten bij de Industrial Digital Twin Association is volop bezig met het ontwikkelingen digital twins van zijn elektrische en pneumatische automatiseringscomponenten.
1/1
Festo is volop bezig met het ontwikkelen van digital twins van zijn elektrische en pneumatische automatiseringscomponenten op basis van de Asset Administration Shell (AAS) - machinebouwers en integratoren vragen om standaardisatie - die door de Industrial Digital Twin Association wordt gepromoot. De AAS is volgens het Platform Industrie 4.0 de digitale representatie van een bedrijfsmiddel, die als interface de digitale interactie en communicatie tussen verschillende bedrijfsmiddelen moet garanderen. De AAS bestaat uit een aantal submodellen waarin alle informatie en functionaliteiten van een bepaald bedrijfsmiddel, met inbegrip van de kenmerken, eigenschappen, status, parameters, meetgegevens en mogelijkheden, kunnen worden beschreven.

Etiketteertoepassing

Samen met andere leveranciers van componenten zijn digital twins van Festo-componenten opgenomen in een use case die machinebouwers en integratoren de mogelijkheid biedt om de voordelen van digital twins live in de engineering tools van Siemens te ervaren. Op de jongste Hannover Messe stond een gezamenlijk gebouwde machine voor een etiketteertoepassing opgesteld om de voordelen over het voetlicht te halen.

Minder fouten

Digitale tweelingen kunnen afhankelijk van de toepassing in verschillende stadia van de engineering worden gebruikt. "Machinebouwers en integratoren vragen meer en meer om digitale tweelingen, zodat ze hun machines en systemen sneller kunnen ontwikkelen en tijdens het proces minder fouten maken", legt Gerhard Borho, directielid Digitalisering bij Festo uit.
Nog voordat een machineontwikkelaar de machinehardware heeft samengebouwd, kan hij of zij deze simuleren, testen en aanpassen. Machinebouwers kunnen met behulp van het virtuele model bijvoorbeeld optimale, efficiënte handlingsystemen ontwerpen en programmeren. Zo kunnen fouten vroegtijdig worden opgespoord en gecorrigeerd, wat aanzienlijk bijdraagt aan efficiënte en stabiele werking in een later stadium.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden