Laatste nieuws:

, 25 mei 2023 17:37

Omzet Pilz voor het eerst boven 400 miljoen euro

Pilz heeft succesvol boekjaar 2022 achter de rug. Voor het eerst in de geschiedenis van het concern is de omzet boven de 400 miljoen euro uitgekomen – op 403,3 miljoen euro om exact te zijn. Het familiebedrijf viert dit jaar bovendien het 75-jarig bestaan.

Pilz bestaat dit jaar 75 jaar. Susanne Kunschert en Thomas Pilz - beiden beherend vennoot van Pilz GmbH & Co. KG - konden melden dat in het boekjaar 2022 een recordomzet van 403,3 miljoen euro is behaald.'
Pilz bestaat dit jaar 75 jaar. Susanne Kunschert en Thomas Pilz - beiden beherend vennoot van Pilz GmbH & Co. KG - konden melden dat in het boekjaar 2022 een recordomzet van 403,3 miljoen euro is behaald.
1/1
"2022 was een moeilijk en tegelijkertijd ook een positief jaar! We zijn er bij Pilz samen in geslaagd om het beste te maken van de zo ongunstige en onzekere economische omstandigheden. Daarom zijn we heel blij met het goede resultaat", blikt Susanne Kunschert, beherend vennoot van Pilz GmbH & Co. KG, dankbaar terug. In 2022 behaalde het bedrijf een omzet van 403,3 miljoen euro, een omzetgroei van 15,8 procent. Het exportaandeel steeg in 2022 met 1,1 procentpunt naar 76,3 procent.
Duitsland blijft de grootste markt voor Pilz, dat laat weten dat het enorm is gegroeid in Azië. Ondanks de merkbare rust op de aanbestedingsmarkten blijft Pilz prioriteit geven aan het thema leverbetrouwbaarheid. Bovendien investeert het bedrijf op zijn wereldwijde productielocaties in Ostfildern (hoofdvestiging, Duitsland), Betschdorf (Frankrijk), Bad Ragaz (Zwitserland) en Jintan (China) tot 2025 ongeveer 38 miljoen euro, bijvoorbeeld in de uitbreiding en vernieuwing van de SMD-productie, relaisproductie en de intralogistiek.

Meer medewerkers

Ook het aantal medewerkers steeg in 2022. Op 31-12-2022 had het automatiseringsbedrijf wereldwijd 2.399 medewerkers in dienst in 42 landen. Dat is een stijging van 2,7 procent. In Duitsland bedroeg het aantal medewerkers 1.010 (peildatum 31-12-2022), een stijging van 1,7 procent. Traditioneel bestrijdt het bedrijf het tekort aan vakmensen met een goede interne opleiding: op 31-12- 2022 waren er 43 leerlingen bij de hoofdvestiging, waaronder 21 studenten van de Duale Hochschule Baden- Württemberg.

Industrial security

Het bedrijf laat bij de presentatie van de resultaten over het boekjaar 2022 weten het aanbod op het gebied van industrial security uit te breiden. "Bij het thema security staat de hele industrie de komende jaren voor grote uitdagingen. Om de productiviteit te waarborgen, moeten machines tegen manipulatie en onbevoegde toegang worden beveiligd", verduidelijkt Thomas Pilz, beherend vennoot van Pilz GmbH & Co. KG. "Bedrijven moeten zich daarvoor ook tijdig voorbereiden op de veranderende wettelijke voorschriften, zoals die van de nieuwe Machineverordening of van de NIS II. Daarbij ondersteunen we onze klanten."

75 jaar

Waarden. Creëren. Toekomst. - onder dat motto viert Pilz dit jaar het 75-jarig bestaan. "Ons bedrijf is steeds weer veranderd - van glasblazerij in elektronicabedrijf en daarna in automatiseringsbedrijf en digitaliseerder. Alle perioden hebben het volgende met elkaar gemeen: onze bedrijfswaarden en het plezier in innovatie. Zo konden we ons telkens weer concentreren op uitdagingen en uitgroeien tot het bedrijf dat we nu zijn", zegt Thomas Pilz.
Het bedrijf streeft voor dit jaar naar een nieuwe groei in omzet en aantal medewerkers. Susanne Kunschert ziet de nabije toekomst positief in: "Als we naar 2023 kijken, is er tot nu toe bij lange na nog geen sprake van een normaal jaar. We gaan behoedzaam maar optimistisch verder - met een vrolijk "ja!" tegen datgene wat op ons afkomt."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden