Laatste nieuws:

, 10 mei 2023 08:59

ABB rondt overname van Siemens NEMA motoren af

ABB heeft bekendgemaakt dat het de overname van Siemens’ NEMA-laagspaningsmotoractiviteiten heeft afgerond. Het voornemen werd vorig jaar op 11 augustus 2022 al bekendgemaakt. De NEMA-tak behaalde in 2021 een omzet van ongeveer 63 miljoen euro met 600 mensen.

'
1/1
De overname maakt, aldus ABB, deel uit van de groeistrategie van de divisie Motion en "versterkt ABB's positie als toonaangevende fabrikant van industriële NEMA-motoren". De lijn van horizontale en verticale inductiemotoren voor zware en algemene toepassingen krijgen de ABB-naam en worden in het tweede kwartaal van 2023 opnieuw op de markt gebracht.
De wereldwijde NEMA-motormarkt is goed voor ongeveer 2,7 miljard dollar en bestaat uit industriële elektromotoren die voornamelijk in Noord-Amerika worden gebruikt. NEMA-motoren worden gebruikt in bijvoorbeeld de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de olie en gas, mijnbouw en de water- en afvalwatersector.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden