Laatste nieuws:

, 27 april 2023 15:51

Koop online kaarten met korting voor interpack

Na zes jaar is het dan eindelijk weer zo ver. Van komende 4 mei tot en met 10 mei staan in Düsseldorf de deuren van de ‘Messe’ wagenwijd open voor interpack. De verwachtingen voor de grootste vakbeurs voor de verpakkingsindustrie in de wereld – in juni vorig jaar was er al geen vierkante meter standruimte meer beschikbaar – zijn hoog gespannen. Niet ten onrechte als je kijkt naar de onderliggende cijfers. Wie zijn licht in Düsseldorf wil opsteken kan alvast online kaarten kopen. Toch 10 euro goedkoper dan aan de kassa. Dat is de eerste winst.

Mpac uit Wijchen speelt in op meer dan één actueel thema in de verkkingsindustrie met hun absolute noviteit – de kartonnen trayformer TRF-200. Dit kan je er bijvoorbeeld mee maken en dan 200 per minuut. Wie de machine in actie wil zien moet naar interpack.'
Mpac uit Wijchen speelt in op meer dan één actueel thema in de verkkingsindustrie met hun absolute noviteit – de kartonnen trayformer TRF-200. Dit kan je er bijvoorbeeld mee maken en dan 200 per minuut. Wie de machine in actie wil zien moet naar interpack.
Rechts
1/2

Klik hier voor de kaarten  maar nu even terug naar die cijfers. Want wat betekent het dan als je de grootste vakbeurs op verpakkingsgebied  bent? Nou, onder andere dat je 37 voetbalvelden nodig hebt - alle 18 hallen o het beursterrein - om die meer dan 2800 exposanten uit meer dan 50 landen de ruimte te bieden. En die verwachte meer dan 170.000 bezoekers van overal ter wereld. 

Voedingsmiddelverpakkingen

En dan zijn er nog die onderliggende cijfers die het belang van en de belangstelling voor interpack benadrukken. Allereerst zijn er wereldwijd nogal wat monden te voeden. In de periode van 2017-2021 4 miljard ton aan verpakte voedingsmiddelen. Die hoeveelheid neemt volgens cijfers van de organisatie in de periode 2021-2026 met 14 procent toe tot 5,3 miljard ton. In Azië (2021: 281 miljoen ton)en Afrika (2021: 93 miljoen ton) is sprake van een verwachte groei van 20 procent in 2026.

Farmaceutische verpakkingen

Ook de productie van de farmaceutische industrie neemt alleen maar verder toe. Ging het in 2017 om een waarde van 1,237 miljard euro als het gaat om de producentenprijzen, in 2021 was die al met 26 procent toegenomen tot 1,763 miljard euro en in 2026 neemt die stijging nog verder toe met 36 procent tot 2,127 miljard euro.

Verpakking voor consumentengoederen

Kijk je naar aantallen verpakkingen voor consumentengoederen dan zijn ook daar nog geen grenzen aan de groei. Volgens cijfers van onder andere de VDMA, de vereniging van Duitse machine- en apparatenbouwers, gingen alleen al in de detailhandel in 2021 3.914 miljard eenheden over de toonbank. Tegen 2026 ligt dat aantal naar verwachting alweer 15 procent hoger. De sterkste stijgers tegen die tijd zijn de flexibele en harde kunststof die ook in 2021 al met een aandeel van respectievelijk 37 (+ 21 procent in 2026) en 27 procent (+14 procent in 2026) de grootste ‘materiaalleverancier' waren. Papier en karton, glas en metaal hadden in 2021 een aandeel van respectievelijk 16, 8 en 11 procent.

Machines

En dan zijn er natuurlijk nog de machines om alle voedingsmiddelen te bewerken en te verpakken. In de periode 2017-2021 vertegenwoordigde de wereldwijde export van die machines een waarde van 213 miljard euro. Hiervan is 44 miljard euro in 2021 uitgegeven. Dat is een toename van 6 procent in vergelijking met een jaar eerder. Nederland valt in het rijtje van grootste exporteurs overigens net buiten de top3, die wordt aangevoerd door Duitsland, gevolgd door Italië met China op de derde plaats. De Nederlandse export was in 2021 goed voor een omzet van 3176 miljoen euro.

Nederlandse Tray Former noviteit

Dat voedselveiligheid, de circulaire economie - en daarmee samenhangende thema's als duurzaamheid en resource management en digitalisering op de komende interpack de belangrijkste trends en onderwerpen van gesprek zijn, zal niemand verbazen. Verpakkingsmachinefabrikant Mpac uit Wijchen  speelt op meer dan een thema in met als absolute noviteit - de kartonnen trayformer TRF-200. Door samen te werken met een producent van golfkarton, gespecialiseerd in lichtgewicht golfkarton, is dit een oplossing die een gemakkelijke overgang van single-use plastic naar karton mogelijk maakt. Door de hoge snelheid - tot 200 kartonnen trays per minuut - en de kleine footprint past deze machine in vrijwel elke fabrieksopstelling, ter vervanging van of in combinatie met de trayontnester. De TRF-200 kan bovendien karton met extreem laag gewicht verwerken. Op stand C43 in hal 6 is de TRF-200 in actie te bewonderen, evenals andere oplossingen voor de verpakkinsindustrie.

Grote stappen maken

Interpack laat zien, welke invloed megatrends zoals connectiviteit, veiligheid en duurzaamheid op de toekomst van de zich voortdurend ontwikkelende verpakkingsindustrie hebben. "Randvoorwaarden zoals het tekort aan grondstoffen en de hapering van de leverketen, stellen de branche voor grote uitdagingen. Tegelijkertijd heeft de branche door een groeiende vraag, nieuwe technologieën en een toegenomen duurzaamheidsbewustzijn enorme kansen om grote stappen voorwaarts te maken", aldus, interpack-directeur Thomas Dohse. "interpack is de plek, waar de branche op mondiaal niveau de toekomst vormgeeft." 

Effectief plannen

Wie uit de food-branche komt, vindt op interpack 2023 alles in één segment ondergebracht. Dit geldt ook voor bezoekers uit de drankindustrie, zoetwaren, bakwaren, farmacie, cosmetica, non-food en industriegoederen. Dit is mogelijk door een nieuw hallenconcept. En ook andere tentoonstellingssegmenten, zoals verpakkingsmaterialen en -middelen, machines voor etiketteren en en labellen, verpakkingsmiddelenproductie en geïntegreerde geprinte verpakkingen hebben ieder een eigen hal. De exposanten van ‘components', de parallel lopende beurs voor toeleveranciers, zijn in een eigen hal - hal 18 - onderbracht. Hierdoor kunnen bezoekers zich optimaal oriënteren en hun beursbezoek effectief plannen.

‘Spotlight Talks & Trends'

Geen serieuze progrmmering kan zonder congresprogramma. Van e-commerce 4.0 en smart engineering tot duurzaamheidsdoelstellingen en politieke randvoorwaarden - het lezingenforum ‘Spotlight Talks & Trends; op interpack 2023 betekent zeven dagen lang input over de belangrijkste thema's en trends op het gebied van verwerken en verpakken. Van 4 tot 10 mei komen experts uit verschillende sectoren samen - machineproducenten, verpakkingsfabrikanten, verenigingen en organisaties, universiteiten, merkvertegenwoordigers, tech corps en logistieke giganten. De zeven themadagen bestrijken een breed spectrum van de belangrijkste en meest kritische vragen voor de industrie:
  • 4 mei: Logistiek
  • 5 mei: Circulaire economie
  • 6 mei: Herbruikbare verpakkingen
  • 7 mei: Duurzaamheid
  • 8 mei: Digitale technologieën
  • 9 mei: Productveiligheid
  • 10 mei: E-commerce 

Het forum vindt plaats op alle dagen van de beurs in conferentiecentrum bij ingang Noord en is gratis toegankelijk voor bezoekers van interpack. De voertaal is Engels. 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden