, 25 april 2023 20:07

Vertical farming Fieldlab in Den Haag

Siemens Nederland en Infinite Acres, een dochteronderneming van 80 Acres Farms, zijn een stap dichter bij de bouw van een vertical farming Fieldlab en Experience Center in Den Haag. Hierbij zullen Siemens’ technologie en diensten worden gebruikt. Beide ondernemingen hebben op de Hannover Messe een Memorandum of Understanding (MoU), waarin ze afspreken samen een veelzijdig onderzoekscentrum te gaan openen op de Haagse locatie van Infinite Acres.

De twee ondernemingen zullen in dit onderzoekscentrum de moderne hardware en software van Siemens combineren met het operatieplatform en de cultivatietechnologie van Infinite Acres. Daarnaast zal ook de bestaande onderzoeks- en ontwikkelingskennis worden toegepast die Infinite Acres al heeft opgedaan in de Verenigde Staten. Het resultaat: een enorme stap vooruit in Infinite Acres' capaciteiten om ontwikkelingen op het gebied van vertical farming uit te breiden. Het bedrijf streeft er dan ook naar om samen met Siemens een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van duurzame, milieuvriendelijke en gezonde voedselteelt in de VS en over de hele wereld.

Innovatie in voedselteelt

Vertical farming is een innovatie vorm van voedselteelt, waarbij voedsel wordt geproduceerd op een duurzame en verantwoorde manier. Het hele teeltproces speelt zich af op verticale bedden die zich bevinden in een gecontroleerde omgeving. Door voedsel in een milieuvriendelijke omgeving te verbouwen, ontloopt vertical farming een aantal negatieve effecten van onze traditionele landbouw - zoals intensief waterverbruik, bodemdegradatie en een afhankelijkheid van weersomstandigheden.

Daarnaast maakt deze vorm van voedselteelt het eenvoudiger om de herkomst van het voedsel te herleiden. Hierdoor komen de producten terecht bij de regionale consument, mede dankzij betrouwbare toeleveringsketens. Dat beperkt het transport en daardoor is het voedsel uiteindelijk ook verser wanneer het bij diezelfde consument op het bord belandt. Ook blijft het voedsel daardoor langer houdbaar en wordt er minder verspild.

Baanbrekende oplossingen

"Vertical farming is één van de voorbeelden van een innovatieve en duurzame landbouw waar samenwerking tussen een expert in het gebied en een technologiepartner tot baanbrekende oplossingen leidt", aldus Dirk De Bilde, ceo van Siemens Nederland. In het Fieldlab zullen Siemens en Infinite Acres innovatieve ontwikkelingen tot stand brengen op het gebied van vertical farming. Het Experience Center zal worden gebruikt om potentiële afnemers te laten zien hoe vertical farming er in de praktijk uitziet. "Hiermee hopen we bij te dragen aan oplossingen voor de vele uitdagingen rondom voedselteelt", vertelt Tisha Livingston, ceo van Infinite Acres. "Onze samenwerking met Siemens draagt bij aan de standaardisering, de industrialisering en uitbreiding van onze vertical farming-technologie, zodat we toekomstige generaties kunnen voorzien van voedsel."

 

 

Foto's:

VERTICALFARMING1

Dirk De Bilde, ceo Siemens Nederland (vierde van rechts) en in het midden Tisha Livingston (ceo Infinite Acres) en Cedrik Neike (board member Siemens AG en ceo Digital Industries) na de ondertekening van de MoU op de Hannover Messe.

VERTICALFARMING2

Een impressie van Sustainable Vertical Farming op de Hannover Messe

© Aandrijvenenbesturen.nl