Laatste nieuws:

, 25 april 2023 19:54

86 procent fabrikanten geeft toe te draaien op verouderde of niet beveiligde IT-systemen

Op de Hannover Messe heeft BlackBerry de BlackBerry Manufacturing Cybersecurity Study gepubliceerd waarin wordt gewaarschuwd dat verouderde en niet-ondersteunde operationele technologieën (OT), fabrikanten kwetsbaar maken voor ‘nation state attacks’. Ook verwachten veel IT-besluitvormers een verhoogd risico op cyberaanvallen.

Op de Hannover Messe heeft BlackBerry de BlackBerry Manufacturing Cybersecurity Study gepubliceerd.'
Op de Hannover Messe heeft BlackBerry de BlackBerry Manufacturing Cybersecurity Study gepubliceerd.
1/1
Het onderzoek  toont aan dat IT-besluitvormers in de productiesector vooral bezorgd zijn over kwaadaardige malware-aanvallen (56 procent), gevolgd door phishing-aanvallen (49 procent en ongeautoriseerde toegang van - zich van geen kwaad bewuste - medewerkers (45 procent). Dit kan erop wijzen dat fabrikanten zich meer zorgen maken over ‘nation state'-bedreigingen die gericht zijn op verstoring en ongeplande downtime dan over eventueel betalen van losgeld.

Financiële gevolgen

Deze beveiligingsrisico's hebben ook financiële gevolgen. Zo bleek uit het onderzoek het volgende:
  • 65 procent van de IT-besluitvormers in de productiesector denkt dat de kosten van een cyberinbreuk 250.000 dollar of minder bedragen.
  • Bijna de helft (47 procent) van de respondenten schat dat bedrijfsuitval slechts een tiende van die kosten vertegenwoordigt, terwijl 63 procent wijst op cyberincidenten die leiden tot klantverlies of invloed hebben op de relaties met leveranciers (59 procent).
  • Opmerkelijk is dat 68 procent aangeeft dat de OT-infrastructuur moeilijk te beveiligen is en geeft 86 procent toe dat essentiële tools draaien op verouderde en niet-ondersteunde besturingssystemen.

"Het afgelopen jaar hebben drie cyberbeveiligingstrends de OT- en IoT-infrastructuur aanzienlijk beïnvloed: ransomware-aanvallen, phishing-aanvallen en kwetsbaarheden in software van derden. Cybersecurity is een belangrijke belemmering voor vooruitgang geworden. Managers die blijven werken met verouderde hardware en besturingssystemen staan voor de uitdaging om beveiliging voor zowel oude als nieuwe systemen gelijk te trekken om de cyberveiligheid op orde te krijgen. Met verouderde en losstaande apparatuur is het moeilijk om deze omgevingen te beschermen. Maar het is niet onmogelijk", zegt Shishir Singh, Chief Technology Officer, Cybersecurity bij BlackBerry.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden