Laatste nieuws:

, 25 april 2023 19:50

Ontwikkelingsproces Automation Runtime B&R gecertificeerd volgens IEC 62443-4-1

B&R heeft het ontwikkelingsproces voor het real-time besturingssysteem Automation Runtime laten certificeren. De succesvolle audit door TÜV Rheinland bevestigt de standaardconforme implementatie van processen voor de veilige productontwikkeling van industriële automatiseringstechnologie volgens IEC 62443-4-1. B&R houdt rekening met cybersecurity in alle fasen van de productlevenscyclus van software - van specificatie, ontwerp, ontwikkeling en testen tot onderhoud.

Een mijlpaal voor meer gecertificeerde OT-beveiliging bij B&R: Florian Schneeberger (CTO, midden) en Robert Fuchs (rechts) en Gregor Auer (links) van het cybersecurityteam overhandigen het certificaat. (Foto: B&R Industrial Automation)'
Een mijlpaal voor meer gecertificeerde OT-beveiliging bij B&R: Florian Schneeberger (CTO, midden) en Robert Fuchs (rechts) en Gregor Auer (links) van het cybersecurityteam overhandigen het certificaat. (Foto: B&R Industrial Automation)
1/1
Robert Fuchs, Cyber Security Officer bij B&R : "B&R neemt zijn verantwoordelijkheid voor OT-beveiliging in de toeleveringsketen serieus. Certificering volgens IEC 62443-4-1 onderstreept het vermogen van het bedrijf om modern kwetsbaarheidsbeheer te implementeren, uitgebreide beveiligingstests uit te voeren en te helpen bij het identificeren en aanpakken van beveiligingsrisico's."

Strategische richting

De oriëntatie op de industriestandaard maakt het voor klanten van B&R eenvoudiger om hun eigen uitgebreide analyses en leveranciersaudits uit te voeren voor de cyberveiligheid van OT-systemen. Florian Schneeberger, cto bij B&R, vult aan: "Het management ziet de certificering als een centrale mijlpaal in de strategische richting van verdere verankering van cybersecurity in het productportfolio. We zullen onze activiteiten op dit gebied successievelijk uitbreiden, aangezien de ontwikkeling van resistente producten steeds belangrijker wordt voor het economische succes van onze klanten."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden